Oldalak

2010. április 10., szombat

Kangen víz

Betegségek gyógyítása
Mindenek előtt pár nem ismert tény:
Az ionizált antioxidáns vizet Japánban gyógyszerré minősítették. Dél-Kóreában minden egészségügyi intézmény alapfelszerelése.
A Kangen Vízzel kapcsolatos rendkívül sok sikeres élménybeszámolót találhatunk. A az alábbi oldalon igyekeztünk összegyűjteni – teljesség nélkül – a Kangen Víz legismertebb, orvosilag ellenőrzött betegség megelőző hatásait. A legtöbb ilyen eset hagyományos gyógyszeres orvosi kezeléssel nem gyógyítható, vagy csak kockázatok és esetleges komoly mellékhatások figyelembevételével, ami a Kangen Vízzel teljesen természetesen, egyszerűen tünetmentesen kezelhető.

Hogy hosszabb távon mire képes ez a víz?

kangent-ivo-65 Erre egyetlen fotót mutatunk. Az alábbi képen az Enagic cég vezetője látható egy konferencián. Ő közel 20 éve Kangen vizet iszik. A képen látható másik úr is 65 éves. Ugye kitalálta melyik Hironari Oshiro a képen?
Kérem fontolja meg a Kangen Víz ivását más javasolt egészség-megőrző módszerek mellett!
Nem kell kockáztatnia a gyógyszeres kezelés esetleges mellékhatásait. Mit veszíthet, amikor csak vizet iszik? Életünk során, egyébként is a legtöbbet a vízből vesszük magunkhoz, aminek összetétele és minősége alapvetően meghatározza közérzetünket és egészségünket.

Nagyon fontos, hogy mit iszunk nap mint nap!

A Víz az Élet alapja, benne rejlik az Élet és az Egészség! Pár hónapos Kangen Víz fogyasztással, akár gyógyszeres kezelés után is általános javulásokat tapasztaltak az alábbi egészségügyi esetekben:
  • Acne, Bőrbetegségek, viszketegség
  • Fekélyek és felfekvések gyógyítása
  • Nyílt sebek fertőtlenítése, ellátása csupán borogatással
  • Bakteriális fertőzések Fejbőr ápolása, korpa
  • Emésztési problémák (Vastagbél tisztítás)
  • Rákmegelőző hatás, anti-aging
  • Immunrendszer erősítése
Egyre többen mondják, hogy „civilizációs betegségeink egyik legveszélyesebb formája a savasodás. Igazából átlag ember ezt nem is érti, hiszen egy olyan folyamat, ami érzékszerveink számára láthatatlan. Amit az ember nem lát, azt nem is hiszi el. Olyan ez, mint a műholdas televízióadás, a műhold jelét nem látjuk, de ha egy készülék, mint például a televízió ezt a jelet átalakítja egy, az érzékszerveink által érzékelhető jellé, akkor látjuk az adást.
Még a focirajongók szokták hallani, hogy egyik-másik sportoló elsavasodik. Csak azt nem értik, hogy mi az, hogy elsavasodik?
Dr. Lynda Frasetto a Kalifornia Egyetem kutatója pedig éppen a savasodással foglalkozik.
Kutatásai által rájött arra, hogy az emberi szervezet igyekszik adaptálódni a modern élet kihívásaihoz. A máj és a vese, a szervezet kulcsfontosságú kiválasztó rendszerei, ők harcolnak a savasodás ellen. Napjaink táplálkozása, stresszes élete azonban olyan mértékű savasodást eredményez, hogy a szervezet annak érdekében, hogy megvédje a stratégiai fontosságú májat és vesét, egyszerűen nem engedi a savas hulladékok kiválasztását, hanem zsírral burkolja be, és tárolja, hogy egyszer majd kezd vele valamit. Azonban ahogy a legutóbbi 1.000 emberrel végzett kutatás bizonyította, a koleszterol és a kristályos húgysav sosem lesz feldolgozva, hanem csak gyűlik, mi pedig hízunk, fájnak ízületeink, lassan mozgásképtelenek leszünk. Ennek eredménye az elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb.
Ha túl savas, akkor a szervezet előveszi stratégiai kalcium, nátrium, magnézium tartalékait és feláldozza a savasodás megfékezésére. Természetesen ennek ára van, a nevezett ásványi anyagokból hiány lesz, azonban életben maradunk.
Modern ételeink mind savasok, például a sör pH értéke 3,3, a húsé 5,5, minden alkohol, főtt tészták, legtöbb ivóvíz, vajak, olajok mind savasak. Talán a legnagyobb gond éppen a finomított cukor, Dr. Robert o. Young kutatásai szerint. A szervezet zsírt termel, hogy életben maradhasson, ez az egyetlen túlélési esélye. Még akkor is a zsírtermeléssel foglalkozik, ha nem eszünk zsírosat. Elő tudja állítani, hiszen az emberi szervezet egy folyamatos felépítés és lebontás.
A másik fontos savasodásforrás a stressz, az egész napi életünk. Egy stresszes munkahely tönkreteheti egy egésznap bázikus étrendjét.
A harmadik stresszforrás éppen a környezeti szennyezés, hiszen nincs már semleges pH értékű eső, hanem mindig savas, ettől maguk a növények is elsavasodnak, a földek már rég elsavasodtak, az ivóvíz már egyre ritkábban semleges, hanem kissé savas.
Sok üdítő annyira savas, hogy semlegesítésére 32-szer annyi semleges, enyhén bázikus víz lenne szükséges. Ilyenkor a szervezet minden alkáli tartalékát mozgósítja, még a stratégiai jellegűeket is, mert különben azonnal meghalna. Feláldozza még a csontba már beépült kalciumot is.
Miért fontos a kémiai sav-bázis egyensúly?
A víz az élet alapja. Nem véletlen, hogy ahol a világűrben vizet találunk, ott feltételezzük az élet jelenlétét. A víz, túl azon, hogy 70-90%-ban az élőlények alkotóeleme, bipólusos szerkezete miatt a természet memóriája (akár a magnószalag napi életünkben), éppen atomszerkezete miatt ilyen jelentős, mert egy oxigén atomhoz két hidrogén atom tud kötődni, illetve a hidrogén ionizálni „szeret”, elvesztve elektronját. Ha felborul a kötés egyensúlya, akkor elektrosztatikus vonzások és taszítások jönnek létre, például így tudja az alkáli Kangen víz megkötni a szabad gyököket.
A pH skála egy savasság-lúgosság mérő skála, értéke 0 (maximálisa savas) és 14 (maximálisan bázikus) között értelmezhető, a 7 érték a semleges. A skála, a hidrogén ionok koncentrációját méri (pH = potential of Hydrogen). A skála logaritmikus (10-es alapú), ezért a pH6-os érték tízszer savasabb, mint a pH7.
Az élőlények nagyon érzékenyek a pH értékre, éppúgy, ahogy a testhőmérsékletre. Ahogy 1-2 fok testhőmérséklet változás is teljesen abnormális szervezetműködést jelent, úgy a pH érték kis változása is komoly problémákat vet fel.
Például a vér pH éréke a 7.3-7.4 tartományban mozog, Ha ez az érték 7.25 alá esik, akkor komába esik az illető és meghal. Éppen ezt „tudván” a szervezet mindent megtesz, hogy ez az érték a nevezett tartományban maradjon. Ha kell, feláldozza érte ásványi anyag tartalékait, ha kell a csontritkulást is „bevállalja”, vagy az elhízást, de csak így maradhat életben. Fantasztikus az élő szervezet összhangja és tudatos cselekvése.
Fontos azt is megemlíteni, hogy a szervezet különböző szerveiben más és más pH érték a kívánatos. Míg a gyomorban a gyomorsav 1,5-2,5 pH értékű, addig a vérnek mindig enyhén bázikusnak kell lennie, ez a savas-bázikus jelleg szervenként más-és más. A sejtek belül enyhén savasak, és ha a sejtközti állomány, a nyirokrendszer nem enyhén bázikus, akkor a sejtek nem tudják kiüríteni a „szemetet”. Az elsavasodás éppen ezt a veszélyt hordozza magában.
A savasodás gyakorlati hatása, hogy nem szívódnak fel a tápanyagok, nem hasznosulnak a gyógyszerek. Hiába vesszük marokra a vitaminokat, ásványi anyagokat, azok nem tudnak felszívódni. Ezek ma már ki is mérhetők biorezonanciás állapotfelméréssel. Sőt maga a biorezonanciás kezelés sem hasznosul maximálisan, mert az elsavasodott szervezetnek már megváltozott az elektromágneses vezetőképessége. Hiába táplálkozunk helyesen, nem tudnak a tápanyagok felszívódni. Ha a sejt, illetve az őt körülvevő sejtközi állomány tele van szeméttel, az új tápanyag nem tud beépülni, ahogy a lakásunkba sem tudjuk bevinni az új bútort, ha a régi még a lakásban van, de onnan sem tudjuk kivinni, ha a ház előtt még ott az azelőtti.
A táplálékban már nem ásványi anyagok vannak, mert a földek kifogytak belőle, hanem nehézfémek. Minél savasabb a szervezet, annál jobban megköti a nehézfémeket. A nehézfémek erősen oxidáló hatásúak, és legfőbb kárt az agyban, illetve agyi tevékenységekben végeznek, mint például a stressz, depresszió, felelősségtudat tejes elvesztése, stb. Ilyen szempontból tanulmányozva betegségeket, kiderült, hogy a higany a legfontosabb kiváltója az alzheimer kórnak.
Sok kutató már rájött arra, hogy a gyógykészítmények éppen azért nem tudnak hasznosulni, mert a szervezet túl savas. Ilyenkor, mint újabb mérget kezeli a szervezet és kidobja, ez lesz például az allergiás reakció.
Tipikus példa a jód, Magyarország nagy részén az emberek jódhiányosak, azonban a jód felszívódásához majdnem ideális pH egyensúly szükséges. Ez azonban a mai modern emberre nem jellemző, így ehetjük marékszámra a jódot, mert nem szívódik fel. Nem tud felszívódni. A jód szükséges a pajzsmirigy helyes működéséhez. Ennek hiánya lehet a szívinfarktus, a cukorbetegség, depresszió, rák, és egyéb betegségek okozója.
Az öregedés
Sang Whang egy igazi műszaki ember, mérnök, tudós, feltaláló, sok találmányát az Egyesült Államokban jegyezte be, az öregedést kutatta. Kutató munkáját az indította el, hogy ismerősétől kapott „ajándékba” ionizált bázikus vizet. Nem hitt a dologban, de 6 hét elteltével elhagyta vérnyomáscsökkentőjét, fogyott 8 kg-ot, javult a látása.
Ekkor eldöntötte, hogy tanulmányozza a hatásmechanizmusát.
Munkásságának első eredményeit könyvbe foglalta, címe „Reverse Aiging”, azaz „Az Öregedés Visszafordítása”.
Kutatásai alkalmával az öregedés fizikai okait kereste, sejtszinten. Rájött, hogy minden sejt, mint egy–egy háztartás önállóan él és működik, működésének mellékterméke a toxin, amely mérgező. Ha nem tud a sejt megszabadulni a hulladéktól, éppen úgy, ahogy ha az ember sem tud megszabadulni a szeméttől, akkor belefullad. Sőt nem elég a szemetet a ház elé kitenni, onnan azt el is kell szállítani. Amelyik sejt nem fullad bele a saját toxinjaiba, az eltorzul, ezeket nevezzük rákos sejteknek.
Sejtjeink a bevitt élelmiszerből élnek, mely mind szén, nitrogén, hidrogén és oxigén kombinációja. Mikor a sejtek elégetik a tápanyagot, azaz oxidálják, akkor mindig savak keletkeznek, szénsav, húgysav, tejsav, zsírsav, ammónia, stb.
A kiválasztó szervek dolga, hogy eltávolítsák a szervezetből ezeket a veszélyes anyagokat, oda pedig a vér szállítja. Mai modern életünk olyan nagy mennyiségű savbevitelt jelent, mely már meghaladja a szervezet kiválasztó képességét. Ezért a szervezet, hogy védje magát, a savak egy részét eltárolja, zsírba építve.
Súlyosbítja a dolgot, hogy olyan szervetlen savakat is beviszünk, melynek alkotóelemei a klór, fluor, foszfor, kén, ugyanakkor nem fogyasztunk bázikus jellegű élelmiszereket, melyek kémiailag ellensúlyoznák a túlzott elsavasodást.
Sang Whang kutatásai szerint, kellő bázikus diétát folytatva, melynek része az ionizált bázikus víz, a szervezet megszabadul a sok savas szennyeződéstől, és újra elindul az önregeneráció útján. Figyelembe véve, hogy sejtjeink nagy része 7 évente teljesen kicserélődik, egy egyéves bázikus táplálkozás, és vízfogyasztás megújítja az embert, hiszen az új sejtek egészségesebbek és fiatalosabbak lesznek, mint elődjeik, hiszen ők már egészségesebb környezetbe (szervezetbe) születtek bele.
Az egészségessé válás folyamata
Amennyiben életmódot váltunk (táplálkozás, bázikus vizet fogyasztunk, olyan táplálék kiegészítőt használunk, mely a szervezet méregtelenítését támogatják), akkor a szervezetben a következő folyamatok zajlanak le (Dr. Stanley Bass Ph.D. kutatásai szerint a folyamat három fázisból áll).
Az első fázis, mikor a szervezet hosszú idő után először találkozik olyan tápanyaggal, ami jó számára, ilyenkor kiszórja, mindazt, ami rosszat tárolt. Olyan mintha új bútort hoznánk, akkor előbb a régi kopottat előbb kitesszük.
Ez az első tisztulási folyamat a néhány naptól egészen 2-3 hónapig is eltarthat, attól függően, hogy ki mennyire van elsalakosodva, elsavasodva.
Ilyenkor szinte mindenki átéli régi, tipikus betegségeit, azonban sokkal rövidebb ideig, és ami a legfontosabb, ezeket sosem szabad kezelni. A lehető legrosszabb, ha ilyenkor félbehagyjuk az elindult folyamatot, és tünetileg kezeljük az „új” problémát. A probléma nem új, hanem nagyon régi emlék, a szervezet megszabadul tőle. Ez a folyamat még elő fordulhat egyszer-kétszer, azonban egyre csökkenő intenzitással. Például ha valakinek fájt a térde évekig, akkor most elképzelhető, hogy egy napig fog fájni, de nem olyan erősen, mint régen, és ahogy jött, el is múlik. Van, aki allergiás és emiatt egy napra allergiás lesz egy tárgyra, egy fémre, a papírra (a benne található fehérítő anyagra), stb. Ez nem allergia, ez az egészségesedés.
Ez az első folyamat általában néhány kilogramm testsúlyfogyással is jár, illetve a feleslegesen tárolt víz elengedésével. Ez nem vízhajtás, hanem az antioxidánsok megkötik a toxinokat, szabadgyököket, ennek eredményeként pedig víz keletkezik.
Ilyenkor folytatni kell az elkezdett egészségesedést kiváltó táplálkozást, vagy tisztító táplálkozást, stb., mert a szervezet így tisztul. Ez egy jelzés, hogy elindult valami. Másfelől azt is jelzi, hogy van mit kitisztítani.
A második fázis, mikor a szervezet látja, hogy ez a jó tendencia folytatódik, akkor alapos nagytakarításba kezd. Ez hosszú ideig tart. A keleti kultúrák szerint, egy év egy hónap, azaz amit egy évig begyűjtöttünk, az egy hónap alatt lehet kitakarítani. Ekkor a szervezet már nem csak kidobálja a szemetet, hanem az új anyagokból tudatosan építkezik. A szakasz jellemzője, hogy egyre jobban érezzük magunkat, egyre több az energiánk, egyre fiatalosabbak leszünk. Ez a jó érzés erősen segíti a további tisztítási folyamat fenntartását, azaz lelki segítség a megváltozott étrend, életmód fenntartásához.
Ebben a szakaszban újra el kezd működni az ősi jelzés, amikor a szervezet megmondja, hogy mit kér. Érdekes mód ilyenkor nem az agyunk által igényelt sütemények, húskészítmények, ízfokozókat kívánjuk, hanem éppen a tisztulást segítő táplálékot. Ráadásul, ha ilyenkor valamilyen mesterséges, túlfinomított élelmiszert fogyasztunk, ami addig akár a kedvencünk is volt, akkor az bár jól esik az agynak, de nem tetszik a szervezetnek. Ezt jelzi is.
A harmadik fázisban, a szervezet már csak napi teendőit látja el, ezt viszont hatékonyan, ilyenkor már nem küzd civilizációs betegségekkel, viszont jól ellenáll a napi betegségeknek, baktérium-, és vírustámadásoknak. Jellemző még, hogy szervezetünk fiatalabb lesz, mint volt.

Nincsenek megjegyzések: