Oldalak

2010. július 7., szerda

Colostrum...

Mi a colostrum?
A colostrumot előtejnek is nevezik, mely emberemlékezet óta létezik. Mi ezt a kincset, most újra felfedeztük. A tehén colostrum igen értékes és a túléléshez elengedhetetlen a kis borjú számára. Ma már sok kutatás bizonyítja, amit a parasztok mindig is tudtak: a colostrum az emberek számára is igen értékes, mivel a tehén és az ember immunrendszere hasonlóan működik. A Colostrum az anyatermészet ajándéka, kémiai anyagok hozzáadása nélkül.

A colostrumban (mely a szarvasmarha előteje) megtalálhatóak elsődlegesen az immunglobulinok - az immunrendszer működéséhez elengedhetetlen anyagok - továbbá vitaminok, aminosavak citokinek (interferonok, interleukinok) növekedési faktorok és nyomelemek.

A Colostrumot már 2000 évvel ezelőtt Indiában betegek gyógyítására használták, a Colostrum fantasztikus értékei miatt nyilvánították a tehenet szent állattá. Európában egy 1803-ból származó enciklopédia megerősítette jótékony tulajdonságait és magasztalta a "természet ősanyagát". Goethe és Schiller háziorvosa, Dr. Hufeland felismerte a Colostrum nagyszerű tulajdonságait és használta betegei immunrendszerének megerősítésére. A II. világháború előtt vidéken köztudott volt, hogy betegség esetén a tehenészetekbe küldtek el egy családtagot, hogy megtudakolja, van-e frissen ellett tehén, amely Colostrumot adhatna. Napjainkban a naturális gyógymódok és az egészséges élelmiszerek iránti növekvő érdeklődés különleges aktualitást ad a Colostrum - ma már tudományosan is - igazolt visszatérésének. A Colostrumból készült termékekről elmondható, hogy a világon egyedül ezek tartalmaznak szájon át bevehető immunglobulint, és ez az egyetlen anyag, amivel egyszerre többféle, a szervezetben már megtalálható, immunbiológiailag hasznos fehérjét (laktoferrin, interferon, interleukin, stb.) szájon át lehet a szervezetbe juttatni.

Nincsenek megjegyzések: