Oldalak

2010. szeptember 10., péntek

Átfogó közúti ellenőrzések...

Figyelem! Razziáznak a rendőrök a jövő héten
FH
2010-09-10 12:47

Kikapcsolt biztonsági öv, bukósisak nélkül közlekedő motoros és hiányzó gyermekülés - elsősorban ezeket ellenőrzik majd a rendőrök a jövő héten zajló, háromnapos TISPOL akció alatt. Magyarországon egyébként kevesen kötik be magukat utazás közben, valamivel kevesebben, mint az autósok fele.
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) ismét az egész Európai Uniót átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket szervez, amelyhez - ahogy máskor is - Magyarország most is csatlakozik. Az akció keddtől csütörtökig tart majd. Az akció célja most az úgynevezett passzív biztonsági eszközök - biztonsági öv, bukósisak, gyermekülés - használatának ellenőrzése lesz.

A rendőrség tájékoztatása szerint Magyarországon a csak kevesen kötik be magukat, ha autóba ülnek - csupán a 48 százalék tesz így. Ezért a balesetben meghalt és súlyosan sérültek száma nemzetközi összehasonlításban igen magas. A korábbi vizsgálatok már bebizonyították, hogy övhasználat mellett a sérülések foka akár 30-50 százalékkal mérséklődik. Ezen belül a súlyos sérülések száma a felére csökkenhetne, és el lehetne kerülni a könnyű sérülések 80 százalékát is.

Nincsenek megjegyzések: