Oldalak

2010. szeptember 12., vasárnap

Családi gazdálkodók hitelei...

Több ezer családi gazdálkodó került nehéz anyagi helyzetbe, azért hogy vissza tudja fizetni a 2001-ben felvett államilag garantált hiteltartozást. A döntés értelmében a családi gazdálkodók részére állami kezességgel biztosított forgóeszközhitelek véglejáratát - piaci kamatozás mellett - három évvel meghosszabbították.

Több ezer családi gazdálkodó került nehéz anyagi helyzetbe, azért hogy vissza tudja fizetni a 2001-ben felvett államilag garantált hiteltartozást.

Az agrárvállalkozók ellehetetlenülését kívánja elkerülni a Magyar Fejlesztési Bank azzal a döntéssel, amelyet a múlt héten fogadott el Vezetői Bizottsága.

A döntés értelmében a családi gazdálkodók részére állami kezességgel biztosított forgóeszközhitelek véglejáratát - piaci kamatozás mellett - három évvel meghosszabbították. A fennálló tőkeösszeg után a 60%-os előtörlesztés megfizetése helyett 30%-kal is elfogadásra kerülhet a törlesztés abban az esetben, ha a csökkentett előtörlesztés összegével megegyező fedezeti értékű ingatlan - pótfedezet - kerül benyújtásra. Amennyiben az átütemezésre kerülő tőkeösszegre vetítve az ügylet fedezettsége 140%-os, vagy afeletti a Bank nem igényli a pótfedezet benyújtását.

A hitelfeltételek módosításának köszönhetően több száz agrárvállalkozó mentesül a földek, illetve ingatlanok kényszerértékesítése alól.
További információ:
MFB Zrt. Kommunikációs igazgatóság
Tel: 428-1307

Nincsenek megjegyzések: