Oldalak

2010. szeptember 9., csütörtök

Munkahelyteremtés támogatással...

Megduplázták a munkahelyteremtésre fordítható keretet
2010. szeptember 7.

Az eredetileg tervezett összeg duplájára, 400 millió forintra emelte a munkahelyteremtésre fordítható pályázati forrás keretét a Nemzetgazdasági Minisztérium. A beérkezett 153-ból 55 projekt kapott támogatást, így a nyertes vállalkozások 168 főnek hoznak létre munkahelyet.

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) kuratóriuma szeptember 6-án döntött azokról a pályázatokról, amelyek A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, foglalkoztatási kapacitásuk bővítése elnevezésű kiírásra érkeztek be. A június 2-án meghirdetett pályázatra több mint 1 milliárd forint értékben nyújtottak be támogatási kérelmet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a többszörös túljegyzési igényre tekintettel az eredetileg tervezett összeg duplájára, 400 millió forintra emelte a támogatási keretet. Az elbírálás során a 153-ból 55 projekt kapott támogatást, így a nyertes vállalkozások 168 főnek hoznak létre új munkahelyet. A támogatott pályázók 90 százaléka 25 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztat.

A támogatási program eszközbeszerzésre, ingatlanfejlesztésre és képzésre irányult. A pályázatok elbírálásánál előnyt élveztek azok a vállalkozások, amelyek hátrányos helyzetű kistérségben működnek – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében

Nincsenek megjegyzések: