Oldalak

2010. szeptember 10., péntek

MVH-ÚMVP felülvizsgálat...

Behozza lemaradását az MVH, megkezdődött az ÚMVP felülvizsgálata

Felénél tart a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) átalakítása: a szervezet működését már sikerült átlátni, felmérni, most a lemaradások ledolgozása következik: vagyis az új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) támogatási jogcímeire beadott kérelmek feldolgozása, elbírálása, valamint a fellebbezéses ügyek feldolgozása és lezárása.
A nyilvántartások naprakésszé tételét év végére ígéri a június 4-én kinevezett új elnök. Palkovics Péter szerint csak ezután lehet tisztább képet kapni arról, hogy mennyi az ÚMVP-ből még rendelkezésre álló összeg.

Már szeptemberre várható az a rendeletmódosítás, amely lehetővé tenné, hogy ha az ÚMVP-s támogatási határozat kézhezvételétől számított fél éven belül nem kezdődik meg a beruházás, akkor a kedvezményezettől visszavonható legyen az összeg . Így a valóban fejleszteni tudó és akaró gazdálkodók között hamarabb szétoszthatóak a források.

Az idén két erdészeti támogatástól eltekintve nem lesz meghirdetve új ÚMVP-s jogcím, viszont szeptember közepére elbírálják a cukoripari átalakítást kompenzáló Nemzeti Diverzifikációs Program pályázatait, és október 1-31. között megkezdődik a kifizetés. Zajlik a kertészet korszerűsítésére 2009. december 1. és 2010. január 15. között benyújtott támogatási kérelmek elbírálása is, döntés ez év novemberében várható. Szintén év végére várható az állattartótelepek korszerűsítési programjában a harmadik ütem elbírálása.
Forrás: Napi Gazdaság

Nincsenek megjegyzések: