Oldalak

2010. szeptember 18., szombat

Pályázat borászati gépekre és technológiára...

Uniós támogatás borászati gépekre és technológiákra

Október 16-tól jövő április végéig lehet 20-30 százalékos támogatást igényelni a borászati gépekre és technológiai berendezésekre az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból - az erről szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. Az igényléseket a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani.

A támogatás az új gép nettó vételárának 30 százaléka a kis- és közepes vállalkozásoknál, illetve 20 százalék a nagyvállalatoknál. A 2010-2011. évi borpiaci évben 7,5 millió euró áll rendelkezésre e célra.
Csak olyan gépekre kérhető támogatás, amelyeket kifizetett a tulajdonos termelő. A lízingelt gépre nem jár ez a támogatás. A támogatás feltétele, hogy aki kapja, az 5 évig rendeltetésének megfelelően használja a gépet, nem adhatja el, és nem adhatja bérbe.
Egy termelő egy borpiaci évben csak egy gépre igényelhet 1-400 millió forint közötti támogatást. Az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el a támogatási kérelmeket, de előtte a helyszínen ellenőrzi a gépeket.(f:agromonitor.hu)

Nincsenek megjegyzések: