Oldalak

2010. szeptember 6., hétfő

Szűkülő pályázati lehetőségek...

Még két mezőgazdasági jogcím nyílik meg idén
2010. szeptember 05. vasárnap, 22:54

Nem hoz bőséges időszakot az ősz a mezőgazdasági és vidékfejlesztési célú pályázatok terén.

Mindösszesen két erdészeti jogcím kerül kiírásra. A már megnyílt Mezőgazdasági területek erdősítése jogcímre szeptember 30-ig nyújthatóak be a pályázatok az MVH-hoz.

Jövőre az eddig információk alapján a következő jogcímek megnyitása várható:

Növénytermelés létesítményeinek korszerűsítése (pl. gabonaszárítók, tárolók) - 2011. március

Fiatal gazda pályázat - 2011. október

Vidékfejlesztési jogcímek (templomfelújítás, falufejlesztés, falusi turizmus, falusi mikrovállalkozások fejlesztése) - 2011. május

Energetikai ültetvénytelepítés - 2011. március (?)

AKG program - 2011.
További tervekről jelenleg nincsen elérhető információ, a források átcsoportosításának lehetőségeit vizsgálja a kormányzat.

Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy a folyamatban lévő támogatási jogcímek feldolgozása után derül majd ki, hogy támogatási tengelyenként és jogcímenként mennyi rendelkezésre álló forrás van, és ezekre mennyi a determináció. Ezekre figyelemmel születhet döntés arról, lesz-e szabad forrás, és az esetleg rendelkezésre álló szabad forrásokat milyen támogatási jogcímen nyitja meg a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Amennyiben jut rá forrás, olyan jogcímek megnyitása várható 2011-ben, amelyek nagy igénnyel rendelkező jogcímek voltak, a fiatal gazdák pedig ebben benne vannak. Azt azonban, hogy összesen mennyi pénz lesz majd, és azt mire lehet, illetve kell felhasználni, októberben, de még inkább novemberben lehet majd tisztán látni – hívta fel a figyelmet az MVH elnöke.

Nincsenek megjegyzések: