Oldalak

2010. november 16., kedd

Ágazati hírek...

Gabona:
- Vancsura József, a Magyar Gabonatermelők Szövetségének elnöke arról adott tájékoztatást, hogy a kukorica 70%-át takarították be az elmúlt hét végéig; a betakarítás várhatóan decemberre is áthúzódik; az átlagtermés 6-7 tonna/hektár, az össztermés pedig 7 millió tonna lehet.
- A Gazdasági Versenyhivatal - a Világgazdaság információi szerint - nem fogadja el a gabonatermelők azon állítását, hogy a felvásárló cégek visszaélnének erőfölényükkel.
Borágazat:
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint a korábbi prognózissal szemben az idei bortermés csak 2-2,5 millió hektoliter lesz, a múlt évi 3,3 millió hektoliterrel szemben.
Sertéságazat:
Az ágazatban kialakult helyzetről és a kilábalás lehetőségeiről ezúttal Fekete Balázs, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke fejti ki véleményét.
(Kérjük, hogy honlapunkon Ön is szavazzon a sertésállomány lehetséges csökkenésének mértékével kapcsolatos kérdésünkre, illetve írja meg véleményét az ágazat jelenlegi helyzetéről és egy növekedési pályát megalapozó feltételekről!)
Húsipar:
A helyi ellátásban érdekelt kisebb kapacitású (éves átlagban hetente legfeljebb 75 szarvasmarhát, sertés esetében pedig max. 200 darabot feldolgozó) vágóhidak működését könnyítő rendelet jelent meg: 28/2010. (XI. 9.) VM rendelet.
(f: AgrárHírek)

Nincsenek megjegyzések: