Oldalak

2010. november 12., péntek

Energianövény pályázat...

Elmarad az idei energianövény-támogatás
2010. november 10. szerda, 16:19
Habár a régi rendeletek szerint már bő egy hete lehetne pályázni a megújuló energiaforrások között számon tartott energianövények telepítésére, azt az agrártárca elhalasztotta.

Több agrártámogatás pályázatának határidejét is megváltoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium. Ez érinti például a lágy- és fásszárú energianövényekből álló ültetvények létesítésének támogatását is. Holott az az eddig hatályos szabályozás szerint már november első napjától igényelhető lett volna. Aki erre számított – és például már megrendelte a szaporítóanyagot, előkészítette a talajt stb. -, annak sem kell azonban mérgelődnie, ugyanis a VM új rendelete lehetővé teszi, hogy korábban is megkezdhetik – igaz csak saját felelősségükre - beruházásaikat az energiaültetvények tulajdonosai.

A tárca megváltoztatta nemcsak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból létrehozott energiaültetvény-támogatási, hanem a kertészetkorszerűsítési és öntözés-meliorizációs kérelmek benyújtási határidejét is.

Az energianövények esetében az új határidő ezentúl október 1. és november 15. lett, a kertészeti korszerűsítésre ezentúl március 1-31. között lehet beadni a pályázatokat, míg az öntözés és meliorizációs támogatásért május 1-31. között lehet jelentkezni.

Forrás: Magyar Pellet Egyesület / és www.szabadföld.hu

Nincsenek megjegyzések: