Oldalak

2010. november 18., csütörtök

MVH - koordinációs-működési integráció...

Részleges lesz az integráció

Felülvizsgálták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal területi szerveinek integrációját; az eredetileg szervezetileg bevonandó hivatal területi szervei kimaradnak a teljes integrációból, és csak a koordinációs-működési integráció vonatkozik rájuk.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkársága kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet: az Országgyűlés keddi ülésén elfogadta a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggő törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot, így 2011. január 1-jétől a fővárosi és 19 megyei kormányhivatal megkezdheti működését.
A Magyar Közlöny szeptember 14-ei számában megjelent, az érintett területi államigazgatási szerveket felsoroló kormányhatározat értelmében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal területi szerveinek integrációját az érintett két tárca, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium felülvizsgálta. Ennek alapján az illetékes tárcák döntöttek arról, hogy az eredetileg szervezetileg bevonandó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal területi szervei kimaradnak a teljes integrációból, és csak a koordinációs-működési integráció körébe kerülnek bele.
Ennek oka, hogy az illetékes tárcák megállapították: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal területi szervei olyan európai uniós akkreditációval rendelkeznek, amelyek az EU-agrártámogatások folyósításához szükségesek, és mivel integrációjukkal a jogállásuk megváltozna, új akkreditációs eljárás lefolytatására lenne szükség. Ez pedig veszélyeztetné a támogatások kifizetésének zavartalanságát.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a minisztériumok említett döntése értelmében a koordinációs-működési integrációban részt vesz, vagyis a többi, a kormányhivatalokba integrált intézményhez hasonlóan az ezekhez kapcsolódó ügyfélszolgálati irodák működtetésében is - áll a közleményben. mti, hirextra.hu

Nincsenek megjegyzések: