Oldalak

2010. november 15., hétfő

Online szakfolyóiratot indít az MTA TAKI

A nagy múltú nyomtatott szaklap online formában is megjelenik

Az Európai Uniós forrásból elkészülő rendszer – hasonlóan a nyomtatott folyóirathoz – a talajtan, agrokémia, talajbiológia és talajbiokémia szakterületek kutatóinak új publikációs felülete lesz. Az ATON célja, hogy egy nemzetközi színvonalú, könnyen elérhető fórumot biztosítson a magyar és külföldi szakcikkeknek egyaránt.

A www.aton.hu oldalról elérhető folyóirat szakcikkei fejlett katalógusrendszerből válnak könnyen kereshetővé, mely fórum a tudomány és a mindennapok kapcsolódását kívánja elősegíteni. A folyóirat fejlesztése november végéig befejeződhet.

Az online folyóirat – hasonlóan a nyomtatott változathoz – évi kétszeri frissülésével segíti a szakterületek aktuális tudományos kérdéseinek megvitatását, ugyanakkor a honlapon megjelenik az Agrokémia és Talajtan elmúlt 59 évfolyama is. Az archív folyóiratszámok naprakésszé tételét célozza a szakkommentárok készítése is. A főszerkesztő reményének adott hangot, hogy az ATON is legkevesebb 60 évfolyamot ér majd meg, s ez idő alatt – ahogyan a nyomtatott kiadás is – sok ezer magyar és külföldi szakcikket, szemlecikket és közleményt jelentet meg.

Az MTA TAKI Agrokémia és Talajtan Online folyóiratának elkészítését az Európai Unió és a Magyar Állam Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) finanszírozza.
(f: AgroNapló)

Nincsenek megjegyzések: