Oldalak

2010. november 1., hétfő

Tanyafejlesztés - 2011...

Tanyafejlesztésre egymilliárd forint a költségvetésből

A kormány kiemelten kezeli az integrált vidékfejlesztés és a többfunkciós mezőgazdaság támogatását ezért a vidékfejlesztési tárca 2011-es költségvetésében 1 milliárd forintot irányoznak elő a tanyafejlesztési program elindítására.

A költségvetési törvényjavaslat indoklása szerint a program legfontosabb tételei között megtalálható a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátásának biztosítása érdekében a vízminőségi vizsgálatok költségeinek fedezése. Ugyancsak biztosítanák a forrásokat a tanyás térségek rossz állapotú föld és dűlőútjainak karbantartására, a tanyás térségek közbiztonságának erősítésére és e területek energiaellátásának javítására, alternatív energiaforrások felhasználásának támogatására. A programban segítenék a tanyák felújítását.

Támogatnák a tanya- és falugondnoki szolgálatot, de jutna a forrásokból a helyi piacok fejlesztésére, térségi nagybani piac és az önkormányzatokkal közös tanyasi élelmiszerbolt-hálózat kialakítására is. A javaslat indoklása szerint e területek megújítását úgy kell elvégezni, hogy a jelen és jövő nemzedéke számára is biztosítsa mindazokat az értékeket, lehetőségeket és szükségleteket, amelyek elvárhatók. (f:MTI, ProfitLine)

Nincsenek megjegyzések: