Oldalak

2010. december 8., szerda

MVH - Aktuális...

Figyelem! Pénzt csak a 90%-ban megvalósult NDP beruházás után kapnak az ügyfelek!
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta a Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében benyújtott beruházási támogatási kérelmeket. Az ügyfeleknek a jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 90%-val el kell számolniuk. Emellett a határidők figyelembevételére és betartására is figyelmeztet a hivatal, hosszabbításra nincs lehetőség.

Figyelem! Pénzt csak a 90%-ban megvalósult NDP beruházás után kapnak az ügyfelek!A Nemzeti Diverzifikációs Program keretében az egykori cukorgyárak vonzáskörzetében, így Petőháza, Kaba, Szerencs és Szolnok térségében beruházást tervező természetes személyek, társas vállalkozások, egyházak, nonprofit szervezetek és önkormányzatok igényelhettek támogatást.

A beruházásokat az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból és nemzeti forrásból finanszírozza az MVH. Az ügyfeleknek a megvalósítási határidőig a támogatási határozattal jóváhagyott kiadások legalább 90%-át számlával kell igazolniuk. Amennyiben nem történik meg időben az elszámolás, akkor a már kifizetett támogatási összeget is - kamattal növelten - vissza kell fizetni - hangsúlyozza a hivatal.
A beruházás megvalósítása határidőhöz kötött és határidő hosszabbításra nem lesz lehetőség. Aki nem valósítja meg a beruházását határidőn belül, vagy nem a kellő időben nyújtja be a kifizetési kérelmét elesik a teljes támogatástól. Azok az ügyfelek, akik 2010. április-májusban kaptak támogatási határozatot, a beruházást várhatóan legkésőbb 2011. március 31-ig meg kell valósítaniuk. A befejezéshez - az engedélyköteles építési beruházásoknál - hozzátartozik a jogerős használatbavételi engedély megszerzése is. A 2010. december 1. után kézhez kapott határozatok esetében várhatóan legkésőbb 2011. december 31-ig kell befejezni a beruházást. A Nemzeti Diverzifikációs Program keretében megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 144/2009. (XI. 6.) FVM rendeletnek a megvalósítási határidő hosszabbítására vonatkozó módosítása folyamatban van és várhatóan 2010. év végéig kihirdetik.
Az Unió előírja azt is, hogy ha a beruházás költsége meghaladja a 13 521 000 forintot, akkor magyarázó táblát, 135 210 000 forint felett pedig plakátot kell felállítaniuk a beruházás helyszínén. A magyarázó táblán és a plakáton is fel kell tüntetni a művelet leírását és hogy a beruházás az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap társfinanszírozásában és a Magyar Köztársaság támogatásával készült. (f: MVH)

Nincsenek megjegyzések: