Oldalak

2010. december 9., csütörtök

MVH - Aktuális...

Figyelem! Agrár-környezetgazdálkodási határidők változtak!
Három agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatással kapcsolatos módosításra hívja fel az érintett gazdálkodók figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
2010. 12. 07.

Figyelem! Agrár-környezetgazdálkodási határidők változtak!Ezek közül az egyik, hogy a korábbi határidőt meghosszabbítva, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében AKG támogatást kapott ügyfeleknek, az első gazdálkodási évére vonatkozó Gazdálkodási Napló elektronikus változatát 2010. december 10-ig kell benyújtaniuk a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által üzemeltetett elektronikus felületen.

Változott az AKG programban a vállalt kötelezettség átadásának módja és határideje is. Ennek értelmében a kötelezettségátadást a 2010/2011-es (második) gazdasági év vonatkozásában 2010. december 31-ig kell bejelenteni elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, melyet az MVH honlapjáról is el lehet érni.A támogatott gazdálkodóknak egyszer van lehetőségük a választott célprogram keretében vállalt kötelezettségüket és a támogatást másra átruházni. Az átadás a több éves program teljes hátralévő időtartamára vonatkozik. A jogutódlás bejelentését szintén elektronikus úton kell megtenni. További információkat az alábbi MVH közleményben olvashat.
Az agrár-környezetgazdálkodási programban részt vevő ügyfeleknek lehetőségük van területüket más Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott támogatásba bevonni, vagy az AKG támogatást visszavonni. Vis maior esemény kivételével a visszavonás iránti kérelmet a második gazdasági év vonatkozásában 2010. december 31-ig lehet benyújtani, szintén elektronikus úton. Minderről bővebb tájékoztatás a vonatkozó MVH közleményben található.
Az agrár-környezetgazdálkodási intézkedések a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását. Az intézkedések öt, illetve tíz éves célprogramokban valósíthatók meg. A programra évente összesen 56 milliárd forint forrás biztosított a résztvevő mintegy 15 ezer gazdálkodónak.

Nincsenek megjegyzések: