Oldalak

2013. március 30., szombat

Gazda Hírek - 2013.03.30



Heti Sajtószemle  
2013.03.25-30.

Dr. Kiss István mezőgazdasági szakértő
3530 Miskolc, Uitz B. u. 1. | 06/46-783-463 | msziki@gmail.com | www.farminfo.hu

Új elnök az agrárkamara élén 

Mit tehetünk, ha adótartozásunk van a személyi jövedelemadóban

Az idén is számítani kell hamisított vetőmagok megjelenésére

Az NFA eddig 1550 szerződést kötött mintegy 30 ezer hektár területre

Világpiaci pozíciókat veszthet az EU a szőlőtelepítési korlátozások miatt

Új álláspont várható áfaügyben

Ötmillió forintra bírságolta a Penny Marketet a GVH

A tej terméktanács 90 forintos tej alapárat vár az elkövetkező egy évben

Megmarad az őstermelők adókedvezménye

Fokozódó árvízveszély a napok óta tartó havazás miatt

Figyelem felhívás: pneumatikus vetőgépeknél a deflektor használata kötelező!

Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor

Kérdezz, kóstolj, tapasztalj!

Kiderült, honnan származik a magyar lóhús

Elkészült a baromfiágazat új stratégiája

Finisben az ökogazdálkodási akcióterv kidolgozása

A hatékony időjárási előrejelzés és riasztás fontosságára hívta fel a figyelmet a vidékfejlesztési miniszter

A revizorok is rámennek a tojásra

A fordított áfa a húsipar megmentője?

Állatjóléti támogatásokat fizet az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Egységes Kérelem: A szankciómentes támogatás feltétele a minőségi kérelemkitöltés és a határidőben történő igénylés

Ellepték az országot a lopott traktorok


Netadclick hirdetési rendszer


TÁJÉKOZTATÓ a honlap frissítése révén elérhető szolgáltatásokról

A szakmai tájékozottság gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a www.farminfo.hu honlapon az alábbi frissítések kerültek végrehajtásra:

A kezdő, Bemutatkozás oldalra felkerült a “Pályázat figyelő”, amelyben az érvényes, aktuális  pályázatok között kereshet.

Például: a kockába írja be  a mezőgazdaság szót és kattintson a keresés gombra. A felnyíló oldalon elolvashatja az adott időszakban benyújtható pályázati kiírás feltételeit. Ugyan így kell eljárnia más jellegű témák esetében is.

A Linkek oldalon a leggyakrabban keresett irányító szervek, hivatalok (FVM, MgSzH, MVH, AMC, NFA  stb…)  címein túlmenően felkerült a Mezőgazdasági jogszabályok (www.gtr.uw.hu)  és az AgrárHírek (www.agrarhirek.hu) honlap keresője is.

A változtatások  révén könnyedén elérheti a legfontosabb hivatalok honlapjait, és elolvashatja a pályázatokat, jogszabályokat, valamint tájékozódhat az aktuális hírekről.

A www.farminfo.hu ingyenes hírlevelek oldalán olvashatóak a PTI hírlevél korábbi számai.

Tájékoztatom továbbá, hogy a honlapon(www.farminfo.hu) formai és tartalmi változtatásra került sor. Kérem tekintse meg és jelezze felém észrevételét, javaslatát.

Az elmúlt évben indítottam el  “Gazda Praktikum”  szakmai blogomat, amely  a www.saccer-ptipti.blogspot.com  címen érhető el.

ÚJDONSÁGOK a blogon: Jognet.hu-Jogszabálygyűjtemények; Pályázati Hírek; Adónet.hu, Köpönyeg.hu-15 napos időjárás-előrejelző.

A szakértői szolgáltatás tevékenységi köre:

Mezőgazdasági igazságügyi szakértés állattenyésztés,szántóföldi növénytermesztés, termőföld értékbecslés, mezőgazdasági és élelmiszeripari gazdálkodás, mezőgazdasági kár és kárbecslés szakterületen.

Államilag támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés, ökológiai gazdálkodás, integrált termesztés, agroturizmus, vidékfejlesztés, farm menedzsment, továbbá ökonómia kérdésekben.

Pályázat és üzleti terv és hitelkérelem készítése.

Állatállomány, anyag ár- és értékbecslés.

Ingatlan (épület, ültetvény, föld) értékbecslés.

Kárszakértés, vadkárbecslés.

Árverések, szervezése, lebonyolítása.

Szakmai képviselet ellátása.

Elérhetőség:

3530. Miskolc, Uitz Béla u. 1. szám

Tel./fax: 06/46-340-480; tel.: 06/46-783-463

Mobil: 06/20-337-1954



Az ingyenes hírlevél küldéssel kapcsolatos igényét a honlapon keresztül, vagy az e-mail címeken jelezheti.

Küldje tovább a tájékoztatót ismerőseinek, gazdatársainak!

Ingyenes telefonos konzultáció hétfőn és pénteken 8 – 9 óra között.

Mottó: „GONDOLKODJUNK  EGYÜTT”


Hatékony immunerősítő zöldségek tavaszra

Hatékony immunerősítő zöldségek tavaszra
Csak bízhatunk abban, hogy végre tényleg tavasz lesz. A tél hatására immunrendszerünk legyengült. Mostanság még ez az időszak ki is tolódott. Ideje, hogy tegyünk, illetve együnk egészségünkért. Bemutatunk 10 igazán rendkívüli zöldséget, melyeknek maximális energetizáló hatásuk van. Lássuk, melyek azok a növények, amelyekre számíthatunk, jótékony hatással vannak szervezetünkre!

Kifejlesztették a hóban – fagyban virágzó petúniát

Kifejlesztették a hóban - fagyban virágzó petúniátAz egyik legnépszerűbb nyári virágot a petúniát, amely eddig az első fagyokkal kihalt, most a tudósok tél állóvá varázsolták. A tudósok az elmúlt 10 évet azzal töltötték, hogy kifejlesszenek egy sokkal ellenállóbb petúniát, mint ami eddig jellemezte a növényt. Az új példány “Below Zero” nevet kapta. Az új petúnia kibír – 10 fokos hideget.

2013. március 29., péntek

Húsvét...



Minden Kedves Termelőnek  , Vállalkozásnak  , Kollégának és Ismerősnek

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

   Dr. Kiss István

Nyári időszámítás

Megjegyzés: Nagyításhoz kattintson a képre
Új elnök az agrárkamara élén 
Győrffy Balázst választották a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (új Nemzeti Agrárkamara) országos elnökévé. Megválasztották az új Nemzeti Agrárkamara alelnökeit. Zászlós Tibor lett a mezőgazdaságért felelős, Éder Tamás az élelmiszeriparért, ifjabb Hubai Imre a vidékfejlesztésért, Kis Miklós Zsolt pedig a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokért felelős - és egyben általános - alelnök.

Mit tehetünk, ha adótartozásunk van a személyi jövedelemadóban
Idén fontos változás történt a személyi jövedelemadó tartozás kedvezményes megfizetésében: a részletfizetési kedvezmény összege és időtartama jelentősen emelkedett.

JOGI TUDNIVALÓK: A családi gazdaság alapítására és mûködtetésére vonatkozó alapvetõ szabályok

Az elõkészület alatt álló új földtörvény tervezett szabályai ismét elõtérbe helyezik a családi gazdaságot, mint választható gazdálkodási formát. Praxisomban gyakran merülnek fel kérdések a családi gazdaság alapítására és mûködtetésére vonatkozó szabályokkal kapcsolatban.
(f:AgroNapló)

Az idén is számítani kell hamisított vetőmagok megjelenésére

Fokozott körültekintésre inti a gazdálkodókat a vetőmagok beszerzése kapcsán a Magyar Agrárkamara, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), illetve a Vetőmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) - tájékoztatott a három szervezet hétfőn.

Az NFA eddig 1550 szerződést kötött mintegy 30 ezer hektár területre

Országosan eddig 1550 haszonbérleti szerződést kötött a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) mintegy 30 ezer hektár területre - közölte az NFA.

Világpiaci pozíciókat veszthet az EU a szőlőtelepítési korlátozások miatt

Világpiaci pozíciókat veszthet az EU a szőlőtelepítési korlátozások miatt

Az elmúlt év időjárási viszontagságai következtében Európa szerte erőteljes visszaesést lehetett tapasztalni a megtermelt bor mennyiségében, az uniós telepítési korlátozások miatt az iparágnak esélye sincs ellensúlyozni a hasonló jelenségeket. A világpiaci riválisok előretörése fényében ez rövid idő belül súlyos problémákat eredményezhet.
 
Új álláspont várható áfaügyben

Új álláspont várható áfaügyben

Új álláspont kialakítása várható az élelmiszerek áfájának ügyében a megváltozott helyzet miatt - mondta a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten újságíróknak a nemzeti agrárkamara alakuló küldöttgyűlésének szünetében.

A héten még rendezhető a kamarai regisztrációs díj

felkialtojel.gifAki még nem tette, érdemes a héten rendeznie az ötezer forintos kamarai díjat, máskülönben az adóhivatal végrehajtási eljárásban szedi be az összeget.

Korszakváltás a mezőgazdaságban

A legfontosabb cél, hogy a magyar mezőgazdaság növekedjen, többet tudjon termelni, több embernek tudjon munkát adni - emelte ki a szakminiszter az Új Nemzeti Agrárkamara alakuló küldöttgyűlésén

Ötmillió forintra bírságolta a Penny Marketet a GVH

bevásárló_kp.jpgTisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Penny Market Kereskedelmi Kft. (Penny), amikor reklámkiadványában úgy hirdetett árukat magyar termékként, hogy nem volt tekintettel a lehetséges fogyasztói értelmezésre - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amely ezért ötmillió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

2013. március 28., csütörtök

A tej terméktanács 90 forintos tej alapárat vár az elkövetkező egy évben
Kilogrammonként átlagosan 90 forint lesz majd árpilis 1. és a jövő év március 31. között, azaz a 2013/2014-es kvótaévben a tej alapára a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács prognózisa szerint.

Ingoványos transzferár gyakorlat - A bírósági esetek tapasztalataiból 
Közeledik a társasági adó bevallásának, egyidejűleg a 2012. évi kapcsolt ügyletekre vonatkozó transzferár nyilvántartások elkészítésének határideje – május 31. A transzferárakra irányuló adóhatósági ellenőrzések egyre lényegre törőbbek, alaposabbak, a kivetett bírságok az áfa-bírságok mellett az egyik legnagyobb bírságbevételt biztosítják az államnak. - A bírósági esetek tapasztalataiból szemezgetünk.

Megmarad az őstermelők adókedvezménye

Egyelőre nem tervez alapvető változásokat az őstermelői adókedvezményben a Vidékfejlesztési Minisztérium − közölte a tárca a Napi Gazdasággal.

Megújítják a földhivatalok és az NFA informatikai rendszerét

Megújítják a földhivatalok és az NFA informatikai rendszerétMegújítják a földhivatalok és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) informatikai rendszerét, az Országleltár multiprojekt részeként, az Integrált Nemzeti Ingatlan Kataszter (INIK) elnevezésű projekt megvalósításával - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) földügyi és térinformatikai főosztályának vezetője egy budapesti szakmai fórumon.

Fokozódó árvízveszély a napok óta tartó havazás miatt

Fokozódó árvízveszély a napok óta tartó havazás miattA havazások hatására nőtt és várhatóan emelkedik a folyók hóban tárolt vízkészlete. A legtöbb magyarországi folyó apad, a belvízelvezető csatornákban azonban továbbra is magasak a vízszintek - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel.

Figyelem felhívás: pneumatikus vetőgépeknél a deflektor használata kötelező!

méh.jpgElőírások a rovarölő szerrel csávázott vetőmag pneumatikus géppel történő vetésére a méhek védelme érdekében

2013. március 27., szerda

Az Illetéktörvény változásai 2013.
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Itv.) módosításának oka elsősorban az illetékszabályok könnyebb alkalmazhatósága, másodsorban pedig az eddigi mentességi, kedvezményi rendszer bővítése. A cikk az Itv. fejezeteit követve ismerteti a leglényegesebb 2013. január 1. napjától hatályos változtatásokat.

Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor

Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor

A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora.

Kérdezz, kóstolj, tapasztalj!Kérdezz, kóstolj, tapasztalj!

Tartson velünk, és fedezzük fel együtt Magyarország kézműves borászatait! Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier kalauzolásával most első kézből tapasztalhatja meg, hogyan is készül a bor, melybe csak termőterületnek, a természetnek és a borász szakértelmének van beleszólása.

Százezres kárt is okozhat a hamis vetőmag

Százezres kárt is okozhat a hamis vetőmag
A Magyar Agrárkamara, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), illetve a Vetőmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) fokozott körültekintésre inti a gazdálkodókat a vetőmagok beszerzése kapcsán. A hamisított vetőmagot használó termelőket a jelenlegi árakkal számolva hektáronként több százezer forint kár is érheti, hiszen 40-60, de akár 100 %-os terméskiesés is jelentkezhet.

Nem lesz regisztráció a zártkerttulajdonosoknak
Nem lesz regisztráció a zártkerttulajdonosoknak
Tizennégy jogszabályt változtatott meg a parlament az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztés hétfői elfogadásával. A képviselők döntése nyomán a zártkerttulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük. Emellett a változtatások célját korábbi szövegek pontosításában és így a jogalkalmazás egyértelműsítésében jelölte meg a kormány.
 

Új betegség kelt rettegést a Föld narancstermesztői között

citrom.jpgA baktériumot terjesztő levélbolhafaj ellen fémdarazsak "bevetésével" próbálják fölvenni a harcot amerikai szakemberek - írta a Der Spiegel.

Kiderült, honnan származik a magyar lóhús

hústermékek tálcán.jpgA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatot folytat a Nagy-Britanniában talált magyar eredetű lóhússzállítmány ügyében - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára.

kacsa.jpgDisznók után a kacsák is pusztulnak Kínában

Közel ezer döglött kacsát fogtak ki a Szecsuán tartománybeli Nanhe folyóból, Kínában.

Átmenetileg szünetel a vágás a Zalai Baromfifeldolgozónál

baromfifeldolgozó.jpgA baromfipiac és a költségek kedvezőtlen alakulása miatt határozatlan ideig szünetel a vágás Pacsán, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-nél - írta keddi számában a Zalai Hírlap.

Elkészült a baromfiágazat új stratégiája

baromfinevels.jpgHét év alatt 315 milliárd forint befektetésre volna szükség ahhoz, hogy korszerűsíteni, fejleszteni lehessen a magyar baromfiágazatot - mondta Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, a szervezet által kidolgozott ágazati stratégiát ismertetve.

2013. március 26., kedd


 

Finisben az ökogazdálkodási akcióterv kidolgozása

Befejező fázisába érkezett az ökogazdálkodási akcióterv kidolgozása, várhatóan március végére-április elejére készül el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
Szakmai egyeztetés kezdődött a TÉSZ-ek helyzetének javításáraSzakmai egyeztetés kezdődött a TÉSZ-ek helyzetének javítására
Szakmai egyeztetés kezdődött a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) szakértőinek és a termelői szervezetek (TÉSZ-ek) képviselőinek bevonásával a TÉSZ-ek működési feltételeinek javítása érdekében

2020-ig háromszorosára nőhet a biotermesztés
2020-ig háromszorosára nőhet a biotermesztés
Befejező fázisába érkezett az ökogazdálkodási akcióterv kidolgozása, várhatóan március végére-április elejére készül el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 

A hatékony időjárási előrejelzés és riasztás fontosságára hívta fel a figyelmet a vidékfejlesztési miniszter

szivarvany1.jpgKimagasló eredményeket mutat fel az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az előrejelzések és a riasztások terén – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter a Meteorológiai Világnapon.

Mélyponton a tojásárak

tojás_3.jpgPozsony | A húsvéti ünnepek előtti tojásárak idén a termelőket is meglepték, hiszen az árak tavalyhoz képest jelentősen csökkentek, amire az elmúlt tíz évben nem volt példa. „A tojás jelenleg 80%-kal olcsóbb, mint tavaly ilyenkor.

kukoricaszemek.jpgHamis vetőmagot ne!

Budapest – Az agrárkamara szerint idén is számítani kell hamisított vetőmagok megjelenésére.

A revizorok is rámennek a tojásra

elelmiszer_ellenorzes_bolt1.jpgA tavaszi ellenőrzési sorozat indításaként 250 vendéglátóhelyet és taxist ellenőriztek a NAV munkatársai. Az akció ideje alatt az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális termékeket (hús, sonka, tojás) árusítókra, a dísznövény- és virágkereskedőkre, vendéglátóhelyekre, a személyszállítást végzőkre.

A fordított áfa a húsipar megmentője?

hústermékek.jpgAkár a felére is csökkenhet a feketegazdaság aránya a sertéságazatban az április elsejétől bevezetendő fordított áfázás hatásaként. Ezt reméli minden szereplője a húsiparnak.
A tisztulás mellett azonban pénzügyi többletterhet ró a sertéstenyésztőkre a rendszer bevezetése.

"A magyar húsiparnak van egy fehérgalléros bűnözői köre"

vágóhíd.jpgRecessziós környezetben, amikor a szokásosnál is jelentősebb az árverseny, a húshamisítási esetek is gyakoribbak – mondta a hvg.hu-nak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. A magyar lóhúsbotrány azonban szerinte nem okoz hátrányt a tisztességes magyar szereplők számára.

2013. március 25., hétfő

PSZÁF: felügyeleti ajánlások a követeléskezelésről

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a fogyasztók érdekeinek fokozottabb védelme érdekében ajánlást adott ki a pénzügyi intézmények számára a követeléseik kezelése során elvárható gyakorlatról.
Tulajdonosi átrendeződések az élelmiszer-kiskereskedelembenTulajdonosi átrendeződések az élelmiszer-kiskereskedelemben
Érdemi tulajdonosi átrendeződések történtek a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi piacon: a múlt év júniusa óta tizenhárom fúziós kérelem érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) - tájékoztatta a hivatal pénteken az MTI-t.
Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösborSzekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor

A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora.

Állatjóléti támogatásokat fizet az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

MVH logo.JPGMárcius végéig kapják meg a baromfi- és sertéságazatban a 2012. IV. negyedévre vonatkozó állatjóléti támogatásokat a gazdálkodók.

Egységes Kérelem: A szankciómentes támogatás feltétele a minőségi kérelemkitöltés és a határidőben történő igénylés

MVH logo.JPG
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a korábbi években bevezetett minőségi monitoringot a 2013. évi egységes kérelem kitöltési időszakában is elindítja. A szolgáltatás célja az igénylések pontosságának növelése.

LMP: Káosz és populizmus a vízgazdálkodásban

vizvilagnap_tr.gif
A Víz Világnapján mindenki az ivóvízkincs megőrzésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Az LMP ezen a napon arra emlékeztet, hogy bár gazdag vízvagyonnal rendelkező országban élünk, vízgazdálkodás szempontjából mégis kiszolgáltatott a helyzetünk.

Ellepték az országot a lopott traktorok

rendőrtraktor.jpgKilenc lopott John Deere traktort találtak a fővárosban és Lajosmizsén a Készenléti Rendőrség nyomozói, valamennyit Nyugat-Európából lopták – közölte az ORFK. A közlés szerint négy, összesen 70 millió forintot érő gépet egy lezárt budapesti csarnokban, öt traktort pedig Lajosmizsén, három helyszínen találtak meg. Utóbbiak értéke mintegy 140 millió forint.

2013. március 23., szombat

Gazda Hírek - 2013.03.23



Heti Sajtószemle 2013.03.18-23.

 Dr. Kiss István mezőgazdasági szakértő 3530 Miskolc, Uitz B. u. 1. | 06/46-783-463 | msziki@gmail.com | www.farminfo.hu

 

 

Egy nap alatt duplájára nőtt a belvízzel elöntött szántóterület

2025-ig nem kell visszasajtolni a termálvizet

Elindult a sertésprogram végrehajtása

A mezőgazdaság növekedése ellensúlyozhatja a keresletcsökkenést

Gyertyagyújtás a bolygónk jövőjéért

A magyar dió a legjobb minőségű a világon!

Mivel „etetjük” növényeinket?

Idén is lesz Vidék Kaland

Az állattartás önkormányzati szabályozásának visszaállítását kéri az ombudsman

Elismerte az adóhatóság, hogy hibázott

Már ritkított a fagy

Uniós agrárreform - A szakminiszterek kialakították közös álláspontjukat

20 milliárdból jöhet az állami agrárbank

Imádkoznak a gazdák, hogy ne legyen nagy fagykár

HÍR védjegy pályázat...

A mezőgazdaság is megszenvedte a rendkívüli hétvégét

Tovább eshet a búza ára

Nemzeti exportvállalat segítené a baromfiipart?

2018-ig maradhat a kedvezményes E85

Ingyen termőföldek az önkormányzatoknak

VM: Magyarországon nem pusztultak el a méhek a vegyszerek miatt

Az élelmiszerek áfakulcsa

Esettanulmány: mivel jár, ha nincs meg a könyvelés?

Fizetési kedvezmények adóhatósági gyakorlata

Március 20-a után is kiváltható az őstermelői igazolvány

Transzzsír-stop várható szeptembertől

Repcehelyzet 2013.

Aranyérmet nyert az Unicum a párlatok világversenyén

Pálinkafőzés

Luxus lehet a krumpli

Jelentős árhullám várható a Tiszán

Milyen napraforgó vetőmagot válasszunk? - Letölthető termékkatalógusok  

500 milliárd értékben jelennek meg az év első felében pályázatok

A köztes növények és használatuk előnyei

Az idei év biztatóan indul

A napraforgó tápanyag-ellátási sajátosságai

A világ mezőgazdasága és az Európai Unió

Lyme-kór


Netadclick hirdetési rendszer


TÁJÉKOZTATÓ a honlap frissítése révén elérhető szolgáltatásokról

A szakmai tájékozottság gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a www.farminfo.hu honlapon az alábbi frissítések kerültek végrehajtásra:

A kezdő, Bemutatkozás oldalra felkerült a “Pályázat figyelő”, amelyben az érvényes, aktuális  pályázatok között kereshet.

Például: a kockába írja be  a mezőgazdaság szót és kattintson a keresés gombra. A felnyíló oldalon elolvashatja az adott időszakban benyújtható pályázati kiírás feltételeit. Ugyan így kell eljárnia más jellegű témák esetében is.

A Linkek oldalon a leggyakrabban keresett irányító szervek, hivatalok (FVM, MgSzH, MVH, AMC, NFA  stb…)  címein túlmenően felkerült a Mezőgazdasági jogszabályok (www.gtr.uw.hu)  és az AgrárHírek (www.agrarhirek.hu) honlap keresője is.

A változtatások  révén könnyedén elérheti a legfontosabb hivatalok honlapjait, és elolvashatja a pályázatokat, jogszabályokat, valamint tájékozódhat az aktuális hírekről.

A www.farminfo.hu ingyenes hírlevelek oldalán olvashatóak a PTI hírlevél korábbi számai.

Tájékoztatom továbbá, hogy a honlapon(www.farminfo.hu) formai és tartalmi változtatásra került sor. Kérem tekintse meg és jelezze felém észrevételét, javaslatát.

Az elmúlt évben indítottam el  “Gazda Praktikum”  szakmai blogomat, amely  a www.saccer-ptipti.blogspot.com  címen érhető el.

ÚJDONSÁGOK a blogon: Jognet.hu-Jogszabálygyűjtemények; Pályázati Hírek; Adónet.hu, Köpönyeg.hu-15 napos időjárás-előrejelző.

A szakértői szolgáltatás tevékenységi köre:

Mezőgazdasági igazságügyi szakértés állattenyésztés,szántóföldi növénytermesztés, termőföld értékbecslés, mezőgazdasági és élelmiszeripari gazdálkodás, mezőgazdasági kár és kárbecslés szakterületen.

Államilag támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés, ökológiai gazdálkodás, integrált termesztés, agroturizmus, vidékfejlesztés, farm menedzsment, továbbá ökonómia kérdésekben.

Pályázat és üzleti terv és hitelkérelem készítése.

Állatállomány, anyag ár- és értékbecslés.

Ingatlan (épület, ültetvény, föld) értékbecslés.

Kárszakértés, vadkárbecslés.

Árverések, szervezése, lebonyolítása.

Szakmai képviselet ellátása.

Elérhetőség:

3530. Miskolc, Uitz Béla u. 1. szám

Tel./fax: 06/46-340-480; tel.: 06/46-783-463

Mobil: 06/20-337-1954



Az ingyenes hírlevél küldéssel kapcsolatos igényét a honlapon keresztül, vagy az e-mail címeken jelezheti.

Küldje tovább a tájékoztatót ismerőseinek, gazdatársainak!

Ingyenes telefonos konzultáció hétfőn és pénteken 8 – 9 óra között.

Mottó: „GONDOLKODJUNK  EGYÜTT”