Oldalak

2013. április 30., kedd

A víz az élet forrása - Fotópályázat 2013.


A Bayer Hungária és a UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Program) klímavédelmi fotópályázatot hirdet hobbi- és hivatásos fotósok részére.
Személyi jövedelemadóját részletekben is megfizetheti 
A magánszemélyek 150.000 forintot meg nem haladó személyijövedelemadó-fizetési kötelezettségüket a bevallás esedékességétől számított legfeljebb hat hónapon belül, pótlékmentesen, egyenlő részletekben fizethetik meg, ha nyilatkoznak erről bevallásukban. Tavaly a Nyugat-dunántúli régióban 4700-an éltek a lehetőséggel.

Az unió kitart a tiltás mellett - súlyosan érinti a magyar agráriumot

méhek a kaptárban.jpg
Tovább dolgozik az Európai Bizottság (EB) azon, hogy korlátozzák az unióban egyes növényvédőszerek használatát, amelyek felelősek lehetnek a méhek pusztulásáért - derül ki az EB közleményéből

Az EU már a Balatonba is beleköt

Balaton.jpg
Bár évtizedek óta bizonyítottan nem volt olyan kristálytiszta a Balaton vize, mint most, egy brüsszeli jelentés szerint szennyezett. Vélhetően nem véletlen, hogy a megalapozatlan vád éppen a nyári idény előtt jelent meg, súlyos károkat okozva ezzel a magyar turizmusnak. A Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója, G.-Tóth László a KaposPontnak cáfolta a híreket.

vetés GPS-el jön a viharTitkos pályázatok, szaporodó földbotrányok

Nem csillapulnak a botrányok a kormány állami földbérlet-pályázatait kísérő gyanús ügyletek miatt.

Van, ahol porba, van, ahol sárba vetnek

MF 5455+Accord DL
Versenyt futnak az idővel a gazdák, mert a télből egyből a nyárba csöppentünk. Napok alatt levirágoztak a gyümölcsfák, a korábban átázott talaj mára porzik, egyszerre vetik a napraforgót, az árpát és a kukoricát is.

2013. április 29., hétfő

Génmódosított burgonya: még az idén ítélet születik

Még az idén biztosan ítélet születik az Amflora elnevezésű, géntechnológiával módosított burgonyafajta ügyében az Európai Bizottság és Magyarország között fennálló vitában – tudta meg a Világgazdaság.

Közepes, vagy annál jobb termést ígér a búza

Őszi búza szemle II. 2013. 04. 25.
Közepes, vagy annál jobb termést ígér nyárra a búza a jelenlegi fejlettségi állapota alapján – mondta a vidékfejlesztési miniszter vasárnap az országos búzaszentelési ünnepen, Tiszafüreden.

A cigaretta ára

Nagyításhoz kattintson a képre
A kormány, az Országgyűlés és a Vidékfejlesztési Minisztérium is azért dolgozik, hogy a mezőgazdaságban a haszon minél nagyobb arányban azoknál maradhasson, akiket az valóban megillet, vagyis a haszon maradjon termelőknél.

2013. április 27., szombat

Évfordulók naptára

Ragyogó elme volt, aki ezt a naptárt elkészítette,
feltétlenül kattints különböző helyekre és jön a csoda

Gazda Hírek - 2013.04.27



Heti Sajtószemle 2013.04.22-27.

Dr. Kiss István mezőgazdasági szakértő
3530 Miskolc, Uitz B. u. 1. | 06/46-783-463 | msziki@gmail.com | www.farminfo.hu

Fontos az önkormányzatok szerepe az új KAP megvalósításában

VM: az idén 2 milliárd forint a védett területek kisajátítására

Lízingelt tehenek, legeltetett disznók, milliárdos őstermelők

Év végéig lezárulnak a földpályázatok

2015-ben léphetnek életbe a Közös Agrárpolitika szabályai

Birskörte lett Magyarország legjobb pálinkája

Újra értékes trágya lehetne a szennyvíz?

Az öntözéses gazdálkodás lehet az egyik fő iránya a magyar mezőgazdaságnak

El nem költött uniós forrásokkal segítené a kormány a sertéságazatot

Számolja ki, mennyi támogatásra számíthat 2013-ban!


Netadclick hirdetési rendszer


TÁJÉKOZTATÓ a honlap frissítése révén elérhető szolgáltatásokról

A szakmai tájékozottság gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a www.farminfo.hu honlapon az alábbi frissítések kerültek végrehajtásra:

A kezdő, Bemutatkozás oldalra felkerült a “Pályázat figyelő”, amelyben az érvényes, aktuális  pályázatok között kereshet.

Például: a kockába írja be  a mezőgazdaság szót és kattintson a keresés gombra. A felnyíló oldalon elolvashatja az adott időszakban benyújtható pályázati kiírás feltételeit. Ugyan így kell eljárnia más jellegű témák esetében is.

A Linkek oldalon a leggyakrabban keresett irányító szervek, hivatalok (FVM, MgSzH, MVH, AMC, NFA  stb…)  címein túlmenően felkerült a Mezőgazdasági jogszabályok (www.gtr.uw.hu)  és az AgrárHírek (www.agrarhirek.hu) honlap keresője is.

A változtatások  révén könnyedén elérheti a legfontosabb hivatalok honlapjait, és elolvashatja a pályázatokat, jogszabályokat, valamint tájékozódhat az aktuális hírekről.

A www.farminfo.hu ingyenes hírlevelek oldalán olvashatóak a PTI hírlevél korábbi számai.

Tájékoztatom továbbá, hogy a honlapon(www.farminfo.hu) formai és tartalmi változtatásra került sor. Kérem tekintse meg és jelezze felém észrevételét, javaslatát.

Az elmúlt évben indítottam el  “Gazda Praktikum”  szakmai blogomat, amely  a www.saccer-ptipti.blogspot.com  címen érhető el.

ÚJDONSÁGOK a blogon: Jognet.hu-Jogszabálygyűjtemények; Pályázati Hírek; Adónet.hu, Köpönyeg.hu-15 napos időjárás-előrejelző.

A szakértői szolgáltatás tevékenységi köre:

Mezőgazdasági igazságügyi szakértés állattenyésztés,szántóföldi növénytermesztés, termőföld értékbecslés, mezőgazdasági és élelmiszeripari gazdálkodás, mezőgazdasági kár és kárbecslés szakterületen.

Államilag támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés, ökológiai gazdálkodás, integrált termesztés, agroturizmus, vidékfejlesztés, farm menedzsment, továbbá ökonómia kérdésekben.

Pályázat és üzleti terv és hitelkérelem készítése.

Állatállomány, anyag ár- és értékbecslés.

Ingatlan (épület, ültetvény, föld) értékbecslés.

Kárszakértés, vadkárbecslés.

Árverések, szervezése, lebonyolítása.

Szakmai képviselet ellátása.

Elérhetőség:

3530. Miskolc, Uitz Béla u. 1. szám

Tel./fax: 06/46-340-480; tel.: 06/46-783-463

Mobil: 06/20-337-1954



Az ingyenes hírlevél küldéssel kapcsolatos igényét a honlapon keresztül, vagy az e-mail címeken jelezheti.

Küldje tovább a tájékoztatót ismerőseinek, gazdatársainak!

Ingyenes telefonos konzultáció hétfőn és pénteken 8 – 9 óra között.

Mottó: „GONDOLKODJUNK  EGYÜTT”


Adalékmentes lisztet gyártana a Sikér Zrt. 
Hosszú távon is stabil minőségű, adalékmentes liszt gyártási technológiáján dolgozik a Sikér Malomipari Zrt. egy több mint 400 millió forintos európai uniós projekt keretében. A kutatás eredménye forradalmian új őrlési technológia lehet.

Népművészet Ifjú Mestere 2013.

Népművészet Ifjú Mestere 2013.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013-ban is pályázatot ír ki a „Népművészet Ifjú Mestere” cím elnyerésére.

A pályázat célja

A fiatalok népművészeti előadói, tudományos- és alkotótevékenységének; a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolásának, továbbéltetésének ösztönzése.
Főszerepben a mezőgazdaságFőszerepben a mezőgazdaság
A Raiffeisen elemzői szerint Magyarország növekedési fordulat előtt áll, a kérdés csak az, mikor és milyen lendülettel indul majd be a gazdaság, ezért a Raiffeisen elemzői csapata a korábbi 0,5 százalékos GDP-csökkenésről 0 százalékra, azaz stagnálásra változtatta az idei évre szóló növekedési előrejelzését.

2013. április 26., péntek

Megújul a biodiverzitás stratégiaMegújul a biodiverzitás stratégia
A biológiai sokféleség minden eddiginél jobban pusztul, a jelenlegi szabályozás nem biztosít megfelelő védelmet a romlás megállítására - hangzott el a Nemzeti Biodiverzitás Stratégia megújításáról szervezett szakmai megbeszéléshez kapcsolódó keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Törvénymódosítás rendezheti a termálvíz mezőgazdasági hasznosításátTörvénymódosítás rendezheti a termálvíz mezőgazdasági hasznosítását
Bizakodóan tekint a termálvíz hasznosításával kapcsolatos jogszabály várható módosítása elé a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA).
Borászati cégcsoportra csapott le a NAV EgerbenBorászati cégcsoportra csapott le a NAV Egerben
A gyanú szerint csaknem 160 millió forinttal károsította meg a költségvetést egy egri borászati cégcsoport fiktív számlázással, illetve állami támogatás jogtalan felhasználásával - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtószóvivője.

Fontos az önkormányzatok szerepe az új KAP megvalósításában

A Közös Agrárpolitikát (KAP) a mezőgazdasági jövedelemkülönbségek, az áringadozás, a kockázatkezelés hívta életre, de ma már számos más problémát is meg kell oldania. Ilyen az üvegházhatás kezelése, a víz- és a levegőminőség, a biodiverzitás, illetve a vidék életképességének megőrzése, a kiegyensúlyozott területi fejlődés biztosítása.

bio-piac2.jpgIngyenes szakmai műhelyt tartanak Badacsonytördemicen a termelői piacokról

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával április 26-27-28-án ingyenes szakmai műhelymunkát tartanak Badacsonytördemicen.

2013. április 25., csütörtök

Kompenzációs felárra nem jogosító ügyletek
A különleges jogállású mezőgazdasági tevékenységet folytató (kompenzációs rendszert alkalmazó) adóalany az egyéb törvényi feltételek fennállásától függetlenül nem jogosult kompenzációs felárra az olyan termékértékesítése, szolgáltatásnyújtása után, amelynél a beszerző: Kompenzációs felárra nem jogosító ügyletek -nem áfa adóalany, vagy -olyan belföldön nyilvántartásba vett áfa adóalany, aki/amely különleges jogállású mezőgazdasági tevékenységet folytatóként jár el (kompenzációs rendszert alkalmaz), vagy -olyan külföldi adóalany aki/amely saját államának joga szerint mezőgazdasági termelőre vonatkozó különös adózási módot (kompenzációs rendszert) alkalmaz.

Októberben lesz Budapesten a Víz VilágtalálkozóOktóberben lesz Budapesten a Víz Világtalálkozó
A Víz Világtalálkozót október 8. és 11. között rendezik meg Budapesten, amely a második félév egyik legjelentősebb diplomáciai eseménye lesz Magyarországon.
2,6 milliárdból valósul meg a sertésstratégia2,6 milliárdból valósul meg a sertésstratégia
160 millió jut kutatás-fejlesztésre, 500 millió sertéstenyésztő beruházásokra, 200 milliót fordítanak az eredetigazolási rendszer és a hatósági nyilvántartás fejlesztésére, továbbá 580 millió költhető bel- és külpiaci marketingre.

Indul a helyi termékek vidéki kispiaca a Hortobágyi Kézművesudvarban!

gulyasverseny.jpg
Manapság sok szó esik a kereskedelmi láncokat ért kifogásokról. A rendszerváltás idején valósággal sóvárogtunk a kínálat bővülése, a „mindent egy helyen” vásárlási lehetőség, az olcsóság után.

VM: az idén 2 milliárd forint a védett területek kisajátítására

"damoklész kardja"
A Vidékfejlesztési Minisztériumnak (VM) 100 ezer hektár védett és védelemre tervezett terület állami tulajdonba vételét kell elvégeznie legkésőbb 2015 végéig, az idén 2 milliárd forint áll rendelkezésére erre a célra.

Még három hétig igényelhető támogatás az agrárbiztosításokhoz

Jégverte kalász
Az agrár termelők május 15-ig jelezhetik igényüket az idei mezőgazdasági biztosításaik díjtámogatására - hívja fel az érintettek figyelmét a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Lízingelt tehenek, legeltetett disznók, milliárdos őstermelők

tehenek.jpg
Már az állami ellenőrök is furcsállják a földbérleti pályázatokat – a bírálatokat a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Ellenőrző Bizottsága fogalmazta meg.

2013. április 24., szerda

Ötleteink jogi védelme
Ha valaki velünk szemben azzal az igénnyel lép fel, hogy „elloptuk az ő ötletét” – és ez az „ötlet” ezen gondolati formán kívűl nem öltött testet legalább egy szerzői jogi védelem alá tartozó írásos műben, vagy szabadalomban – akkor nyugodtan elküldhetjük.

Pályázat piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységre...

Pályázat piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységre...

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet az Új Széchenyi Terv keretében ”Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása az agrár-, élelmiszeriparban” (AGR_PIAC_13) címmel.
Jogorvoslati határidők adóügyekben 
A jegyzőkönyv átadását (kézbesítését) követően 15 napon belül tehető észrevétel, - ez a határidő nem hosszabbítható meg. 2013. január 1-jétől az elkésett fellebbezést az elsőfokú adóhatóság érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

Újabb támogatások kifizetését indította el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési HivatalÚjabb támogatások kifizetését indította el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
Zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási-, héjas gyümölcsűek nemzeti- valamint a különleges rizstámogatás utalását indította el április 23-án a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Mindhárom jogcímben a 2012-ben kérelmezett, 2013-ban esedékes kifizetések kezdődtek meg.

Év végéig lezárulnak a földpályázatok

Parcellák.jpg
A földalap saját tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, illetve a vagyonkezelésébe kiadott területekből áll össze a nemrégiben meghirdetett Földet a Gazdáknak Programban érintett 200 ezer hektár földterület.
Az év végéig lezárulnak a földpályázatok – mondta a Napi Gazdaságnak Sebestyén Róbert, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnöke.

2015-ben léphetnek életbe a Közös Agrárpolitika szabályai

Az agráriumot érintő fő szabályokról a végső megállapodás az ír elnökség tervei szerint június végére várható – mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár, az Európai Unió mezőgazdasági és halászati miniszterek tanácskozásán Luxemburgban.

Kiemelten fontos a 2013-as év a biodiverztitás megőrzése szempontjából

Őzike.jpg
A nemzetközi és európai uniós kötelezettségvállalásokkal összhangban felül kell vizsgálni és meg kell újítani a 2009-2014. közötti időszakra szóló Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát - mondta Tóth Katalin a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára egy szakkonferencián.

Fontos az önkormányzatok szerepe az új KAP megvalósításában

A Közös Agrárpolitikát (KAP) a mezőgazdasági jövedelemkülönbségek, az áringadozás, a kockázatkezelés hívta életre, de ma már számos más problémát is meg kell oldania. Ilyen az üvegházhatás kezelése, a víz- és a levegőminőség, a biodiverzitás, illetve a vidék életképességének megőrzése, a kiegyensúlyozott területi fejlődés biztosítása.

Birskörte lett Magyarország legjobb pálinkája

palinka.jpg
Birskörte pálinka nyerte el 2013-ban a Magyarország legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán. A zsűri a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki az országos pálinkaverseny eredményét.

Újra értékes trágya lehetne a szennyvíz?

Szippantás 2.
Egy ember évente átlagosan 500 liter vizeletet és 50 kg székletet termel. Ebben kb. 10 kg, növények számára fontos nitrogén-, foszfor- és káliumvegyület található, épp megfelelő arányban.

2013. április 23., kedd

Az öntözéses gazdálkodás lehet az egyik fő iránya a magyar mezőgazdaságnak

öntöző.jpg
Az elmúlt évek időjárása egyértelműen rámutatott arra, mekkora terhet jelent a magyar mezőgazdaság számára a szélsőséges eloszlású csapadék. Az agrárium fő kérdéseinek és lehetőségeinek megvitatására indított Agrár Klub legutóbbi eseményén ezért az öntözés és vízgazdálkodás kérdései kerültek megvitatásra.

El nem költött uniós forrásokkal segítené a kormány a sertéságazatot

Az el nem költött uniós forrásokkal segítené a kormány év végéig a sertéságazatot, hogy ezzel is támogassa a jelenlegi 3-3,5 milliós sertésállomány duplájára emelését - mondta Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke.
Világszerte nőtt a vízenergia kapacitásVilágszerte nőtt a vízenergia kapacitás

A Nemzetközi Vízenergia Szövetség (IHA) legfrissebb tanulmánya szerint világszerte jelentős beruházások zajlottak a vízenergia területén.

Folytatódott az éjszakai ellenőrzés a Nagybani piacon

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.JPG
Az élelmiszer-biztonsági ellenőrök „kosarába” szamóca, narancs, retek, uborka, kiwi, burgonya és paprika is került

2013. április 22., hétfő

Pályázat franciaországi környezetvédelmi doktori ösztöndíjra...

Pályázat franciaországi környezetvédelmi doktori ösztöndíjra... 
Az IRSTEA környezet-és agrártudományi kutató és technológiai intézet 27 környezetvédelmi témában ír ki pályázatot doktori ösztöndíjra.
Gyorsabban öregszik a búza a klímaváltozás miatt 

Nemcsak a fosszilis energiahordozók végesek. Az élelmiszernövények terméshozamának feszegetése sem kecsegtet végtelen lehetőségekkel. Főleg ha a búza öregedését gyorsítják a szélsőséges időjárási viszonyok, ahogy azt amerikai tudósok állítják egy kutatás eredményire hivatkozva.

Újra uniós támogatáshoz juthatnak a Natura 2000-es területen gazdálkodók
A Natura 2000 területként nyilvántartott erdőterületeken gazdálkodók vissza nem térítendő, kompenzációs támogatásban részesülhetnek. Ez lényegében a természetvédelmi tevékenységük során felmerülő többletköltségeiket és kieső jövedelmük ellentételezését szolgálja.

Számolja ki, mennyi támogatásra számíthat 2013-ban!

Az AKI honlapján található támogatás kalkulátort kiegészítették a 2013-as modulációra vonatkozó számításokkal. Az alapadatok megadása után az alkalmazás jelzi, ha az Ön gazdaságára vonatkozhat a közvetlen kifizetések kiigazításának keretében megvalósuló támogatáscsökkentés.

Támogatás kalkulátor, moduláció számítás »
Agrárgazdasági Kutató Intézet

Folytatódott az éjszakai ellenőrzés a Nagybani piacon

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.JPG
Az élelmiszer-biztonsági ellenőrök „kosarába” szamóca, narancs, retek, uborka, kiwi, burgonya és paprika is került

2013. április 20., szombat

Pályázat az Év Természetfotósa 2013. címre

Pályázat az Év Természetfotósa 2013. címre
A Magyar Természetfotósok Szövetsége (naturArt) és a GDF SUEZ 2013-ban is meghirdeti Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát, az Év Természetfotósa díjat.

Pályázók köre

Magánszemélyek. A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek.

Gazda Hírek - 2013.04.20



Heti Sajtószemle 2013.04.15-20.

Dr. Kiss István mezőgazdasági szakértő
3530 Miskolc, Uitz B. u. 1. | 06/46-783-463 | msziki@gmail.com | www.farminfo.hu

Ökológiai lábnyomunk...

Megnyitották az első hungarikum üzletet Nyíregyházán

Körültekintő égetésre hívja fel a figyelmet a tűzoltóság

Ki juthat magyar földhöz? 

A mezőgazdaságban az áfára ugrik a NAV

5 százalék lóhús az európai marhahúskészítményekben

41 előállító 95 terméke viseli már a HÍR védjegyet

Sertéságazat - Öt százalékos áfakulcsot javasol a VM

Egyeztetés a magyar GMO mentes szójatermesztés fellendítésesről

FHB agrárfinanszírozás - tradíció és partnerség

Sok a szabálytalanság, fokozottan ellenőriz a Nébih

Nemzeti kiegészítő tejtámogatásban (top up) részesülnek a termelők

Év végére elfogyhat az EU pénze
 VM: az idén 60 millió forinttal támogatják a civil szervezeteket

Felmérés a méhek egészségügyi állapotáról

Már elérhető a termésnövelők adatbázisának teszt verziója

Új technológiával betegségnek ellenálló sertést állítottak elő brit kutatók

Pályázat nélkül 3 hektár és azzal elővásárlási jog

Nemet mondott az EU a magyar adó-csodafegyverre

Május végétől új internetes honlap segíti a pénzügyi kultúra fejlesztését

20 növényfaj biztosítja élelmezésünket – a génmegőrzés elengedhetetlen

A tápanyaghiány komoly stresszhelyzet a növény számára – Van megoldás? Igen, a két lépcsős startertrágyázási technológia


Netadclick hirdetési rendszer


TÁJÉKOZTATÓ a honlap frissítése révén elérhető szolgáltatásokról

A szakmai tájékozottság gyorsítása és egyszerűsítése érdekében a www.farminfo.hu honlapon az alábbi frissítések kerültek végrehajtásra:

A kezdő, Bemutatkozás oldalra felkerült a “Pályázat figyelő”, amelyben az érvényes, aktuális  pályázatok között kereshet.

Például: a kockába írja be  a mezőgazdaság szót és kattintson a keresés gombra. A felnyíló oldalon elolvashatja az adott időszakban benyújtható pályázati kiírás feltételeit. Ugyan így kell eljárnia más jellegű témák esetében is.

A Linkek oldalon a leggyakrabban keresett irányító szervek, hivatalok (FVM, MgSzH, MVH, AMC, NFA  stb…)  címein túlmenően felkerült a Mezőgazdasági jogszabályok (www.gtr.uw.hu)  és az AgrárHírek (www.agrarhirek.hu) honlap keresője is.

A változtatások  révén könnyedén elérheti a legfontosabb hivatalok honlapjait, és elolvashatja a pályázatokat, jogszabályokat, valamint tájékozódhat az aktuális hírekről.

A www.farminfo.hu ingyenes hírlevelek oldalán olvashatóak a PTI hírlevél korábbi számai.

Tájékoztatom továbbá, hogy a honlapon(www.farminfo.hu) formai és tartalmi változtatásra került sor. Kérem tekintse meg és jelezze felém észrevételét, javaslatát.

Az elmúlt évben indítottam el  “Gazda Praktikum”  szakmai blogomat, amely  a www.saccer-ptipti.blogspot.com  címen érhető el.

ÚJDONSÁGOK a blogon: Jognet.hu-Jogszabálygyűjtemények; Pályázati Hírek; Adónet.hu, Köpönyeg.hu-15 napos időjárás-előrejelző.

A szakértői szolgáltatás tevékenységi köre:

Mezőgazdasági igazságügyi szakértés állattenyésztés,szántóföldi növénytermesztés, termőföld értékbecslés, mezőgazdasági és élelmiszeripari gazdálkodás, mezőgazdasági kár és kárbecslés szakterületen.

Államilag támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés, ökológiai gazdálkodás, integrált termesztés, agroturizmus, vidékfejlesztés, farm menedzsment, továbbá ökonómia kérdésekben.

Pályázat és üzleti terv és hitelkérelem készítése.

Állatállomány, anyag ár- és értékbecslés.

Ingatlan (épület, ültetvény, föld) értékbecslés.

Kárszakértés, vadkárbecslés.

Árverések, szervezése, lebonyolítása.

Szakmai képviselet ellátása.

Elérhetőség:

3530. Miskolc, Uitz Béla u. 1. szám

Tel./fax: 06/46-340-480; tel.: 06/46-783-463

Mobil: 06/20-337-1954



Az ingyenes hírlevél küldéssel kapcsolatos igényét a honlapon keresztül, vagy az e-mail címeken jelezheti.

Küldje tovább a tájékoztatót ismerőseinek, gazdatársainak!

Ingyenes telefonos konzultáció hétfőn és pénteken 8 – 9 óra között.

Mottó: „GONDOLKODJUNK  EGYÜTT”