Oldalak

2015. február 23., hétfő

Tallózás szakkönyvek között...

Matthew Hayes: Háztáji Bio-kertészeti oktatási anyag
A jelen oktatási anyagban a Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészeti Tangazdaságában, mint „Nyitott Kert”-ben szerzett több éves biozöldség termesztési gyakorlati tapasztalatokat foglalják össze. 
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
A kötet segít eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ad azok felhasználására. Megismerteti Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat.
Megyeri Szabolcs: Fűszerkert
A könyv a fűszerkertek fontos tudnivalóit foglalja össze. Bemutatja a megtervezéstől a hely kiválasztásától a természeti adottságok, gyakorlati szempontok, elrendezés módjain át a növények kiválasztásáig felmerülő teendőket, végül kitér a kert fenntartására.
Jávor András: Juhtenyésztés
A juhtenyésztés a nomád állattartástól az iparszerű tartástechnológiai elemek megjelenéséig fejlődött. Az évi egy utódtól, akár évenként 5-6 bárány szintre jutottunk. Néhány liter tej laktációs termeléstől, ezer litert meghaladó produktumot is elérnek egyes egyedek és tenyészetek.
Sipos Béla Zoltán: Gyümölcsmetszési alapismeretek
Ez a könyv alapműve lehet mindenkinek, aki gyümölcsfákat, gyümölcsbokrokat ültet a kertjébe. A metszéssel kialakíthatjuk a gyümölcsfák koronaformáját, szabályozhatjuk a termés mennyiségét, sőt az időben és szakszerűen végzett metszéssel meg is védhetjük a kórokozók és a kártevők egy részétől. 
Bényei Ferenc - Lőrincz András: Borszőlőfajták, csemegeszőlő-fajták és alanyok
A mű megírásakor legfontosabb célkitűzése a téma minél egyszerűbb, jól érthető, helyenként közérthető módon való megfogalmazása. Ennek elérése érdekében a szerzők rendszerezték, és esetenként tömörítették is a mondanivalót. Ezt a célt szolgálják a szöveget kiegészítő, illetve teljessé tevő ábrák és táblázatok.

Nincsenek megjegyzések: