Oldalak

2015. július 7., kedd

T A L L Ó Z Ó...


Tilos a tűzgyújtás!

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre 2015. július 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Pályázatok tanyafejlesztésre...

Újra elindítják a tanyafejlesztési programot, az elektronikus pályázati felület július 15-én nyílik meg a Herman Ottó Intézet honlapján.Az immáron ötödször meghirdetett program idei keretösszege 1,4 milliárd forint. A programra eddig már több mint 6 milliárd forintot fordított a kormány. 

Növelik az erdők területét

A következő 10 évben a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az erdők területét 700 ezer hektárral kívánja növelni, hogy a jelenlegi 20-ról 27 százalékra nőjön az erdőségek aránya.
A 2020-ig terjedő vidékfejlesztési ciklusban az erdőgazdálkodás lehet Magyarország egyik fő kitörési pontja. Az ágazat ma mintegy 100 ezer ember számára nyújt megélhetést. A magyar erdők a nemzet közös örökségének részét képzik, amelyek védelme és fenntartása mindannyiunk kötelessége.

Videó a parlagfűről

A parlagfűről szóló videó itt tekinthető meg:
http://www.gazdabolt.tv/videok/parlagfu-leirasa-vedekezes-birsag

Adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági dolgozók munkaadói is

A munkavédelmi akcióterv kiterjesztéseként  a mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után is jár az adókedvezmény a munkaadóknak július elsejétől.
A kedvezmény legfeljebb a 100 ezer forintos bruttó bér 14,5 százaléka. A foglalkoztató mellett a dolgozó is nyer a módosítással, így ugyanis az év minden napjára lehet munkája. A mezőgazdaságban dolgozókat eddig évi 120 napig foglalkoztathatták idénymunka jelleggel kedvezményesen, az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás keretében.

Nincsenek megjegyzések: