Oldalak

2015. augusztus 19., szerda

Szakkönyvek a versenyképességért

Gonda István - Apáti Ferenc (szerkesztők): Versenyképes almatermesztés
A kertészeti szektorban EU-csatlakozásunk óta jelentősen élesedett a versenyhelyzet. A hosszú távon fennmaradni szándékozó almatermesztő vállalkozások évről évre egyre többet kell teljesíteniük ugyanazért az eredményért és a szinten maradásért. 
Balogh Péter - Novotniné Dankó Gabriella (szerkesztők): Versenyképes sertéshizlalás
A hazai gyakorlati és tudományos életben ismert szakemberek segítségével összeállított könyv a sertéshízlalás témakörében összefoglalja az elmúlt évtizedekben megjelent kutatási eredmények ismeretanyagát a magyarországi tapasztalatokra alapozva.
Balogh Péter - Novotniné Dankó Gabriella (szerkesztők): Versenyképes kocatartás és malacnevelés
A könyv hiányt pótló információs anyaga segítséget nyújthat a gyakorló szakemberek számára mindennapi döntéseik meghozatalában is. A szerzők közös célja, hogy a jövőben olyan minőséget állítsunk elő a magyar sertéságazatban, amely a hazai és exportpiacokon is megállja a helyét. 
Pupos Tibor - Sütő Zoltán - Szöllősi László (szerkesztők): Versenyképes tojástermelés
Könyvünk elsősorban azoknak szól, akik az üzemmérettől és a vállalkozási formától függetlenül, de programozott termelési viszonyok között akarnak étkezési tojástermelést folytatni, és ehhez a munkához gazdálkodási, valamint baromfitartási szakismeretekre, technológiai ajánlásokra, összehasonlító modellszámításokra, ötletekre vagy tanácsra van szükségük. 

Bárány László - Pupos Tibor - Szöllősi László (szerkesztők): Versenyképes brojlerhizlalás
A brojlerhízlalás versenyképességének fenntarthatósága megköveteli a teljesítmények (fajlagos mutatók) állandó javítását. A brojlerfajták genetikai képessége és ezáltal teljesítménye évről évre javul. Ennek kiszolgálására egyre magasabb tudásszint, egyre finomabb technológiai szabályzás és managementtámogatás szükséges.



Nincsenek megjegyzések: