Oldalak

2017. május 29., hétfő

Szakkönyvek...

Az alább ismertetésre kerülő könyvek a legkülönbözőbb titkokat osztja meg velünk. Biztos van közöttük olyan is, ami már rég ismert sokak előtt, de az is biztos, hogy az oldalak lapozgatása közben nagyon sok új – és talán meglepő – tulajdonság is kiderül a mézről, a fokhagymáról, a citromról, a levenduláról, az olívaolajról, a csalánról vagy éppen az ecetről.
Francoise Maitre: Az olívaolaj titkai
Ennek a kis útmutatónak a segítségével fedezze fel ön is az olívaolaj áldásos hatásait, használja fel a különböző tanácsokat, ötleteket. Vesse be őket a ráncok és a száraz bőr elleni harcban, erősítse velük haját és körmeit, lazítsa el izmait.
Rachel Frély: A levendula titkai
A könyv első része a levendula kultúrtörténetével, vegyi összetételével, élettani hatásaival és alkalmazásaival foglalkozik. A második rész olyan recepteket tartalmaz, amelyek egyszerűek, olcsók és egészségesek.
Rachel Frély: A csalán titkai
Ez a kis útmutató a lehetséges felhasználás számos példáját kínálja a gyógyászat, a szépségápolás, a gasztronómia és a kert területén.
Marie-Noëlle Pichard: A citrom titkai
A könyv első része a citrom kultúrtörténetével, vegyi összetételével, élettani hatásaival és alkalmazásaival foglalkozik. A második rész olyan recepteket tartalmaz, amelyek egyszerűek, olcsók és egészségesek.
Bernard Montelh: A fokhagyma titkai
Ebből a kis útmutatóból számos természetes módszert tanulhatunk, amelyekkel például elmulaszthatjuk a szemölcsöket, enyhíthetjük a rovarcsípéseket, előzhetjük a molyokat a szekrényből, elpusztíthatjuk a kerti levéltetveket.
Élisabeth Andréani: A méz titkai
A könyv első része a méz kultúrtörténetével, vegyi összetételével, élettani hatásaival és alkalmazásaival foglalkozik. Megismerjük a méz változatait és származékait: a méhpempőt, a propoliszt, a pollent és a viaszt. A második rész olyan recepteket tartalmaz, amelyek egyszerűek, olcsók és egészségesek.
Élisabeth Andréani - Françoise Maitre : Az ecet titkai
Ez a kis könyv azért született, hogy felfedezzük, illetve újra felfedezzük az ecet kiváló tulajdonságait. Megismerjük a különböző ecetfajtákat, felhasználási módjukkal, és speciális tulajdonságaikkal együtt.





Nincsenek megjegyzések: