Dr. Kiss István agrármérnök
Mottó: " Gondolkodjunk együtt! "
Oldalak
▼
2018. január 6., szombat
Új ízt azonosítottak...
Az ember hat ízt – édes, savanyú, keserű, sós, unami és zsír – képes érzékelni.Egy lehetséges hetedik új ízt, a
szénhidrátét azonosították ausztrál kutatók, akik azt próbálták
feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben gazdag ételek
fogyasztásához.Ez jellemzően cukor, annak érzékien
kellemes édes ízével, amelyre a legtöbben vágynak a szénhidrát után.
Kutatásunk azonban megmutatta, hogy van egy érezhető ízminőség, amelyet
az édes íztől független más szénhidrátok fogyasztása idéz elő. A kutatók
két olyan szénhidrátot, a maltodextrint és az oligofruktózt vizsgálták,
amelyek megtalálhatók az alapvető élelmiszerekben, mint a kenyér, a
tészták vagy a rizs. Checkout+this+url+http://tudomanyplaza.hu/uj-izt-azonositottak-ausztral-kutatok/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése