Oldalak

2011. január 21., péntek

Tíz elfogadható ok, amiért a férfiak nem házasodnak

A pasik igenis szeretnének gyereket, közös háztartást, sőt még a házasság gondolata sem áll távol tőlük. De ugyanúgy szeretik a szinglilétet is, és nem szívesen adják fel az ezzel járó előnyöket.

Ráadásul a világ is átalakul, a társadalmi és az egyházi nyomás is csökkent, amely arra kényszerítette volna a férfiakat, hogy minél korábban az oltár elé álljanak. A társadalom ma már elfogadóbb: senki nem botránkozik meg azon, ha egy pár papír nélkül él együtt hosszú ideig, vagy vállal gyereket.

A 25 és 33 év közötti férfiaknak legalább tíz jó okuk van arra, hogy miért nem hajtják rabigába a fejüket:

1. A férfiak sokkal könnyebben jutnak szexhez, mint korábban - akkor is, ha nem házasok. A kutatásban szereplő férfiak szerint manapság igen könnyű nőkkel ismerkedni: szórakozóhelyeken, a munkában vagy az interneten.

2. A feleséggel járó előnyöket akkor is megkapják, ha csak együtt élnek párjukkal, papír nélkül. A férfiak szerint az együttélés nagyszerű módszer arra, hogy leteszteljék, milyen is lenne a házasság - ráadásul kevésbé kockázatos: megvan az állandó szexuális partnerük, a kényelmes otthon. Ha pedig minden nagyszerű, akkor a házasság tulajdonképpen felesleges.

3. A férfiak félnek a válástól és a vele járó anyagi veszteségektől. Szerintük anyagi szempontból sokkal biztonságosabb együtt élni valakivel, mint házasságot kötni vele.

4. A férfiak csak idősebb korukban szeretnének gyereket. Nagy többségük irtózik attól, hogy amiatt kelljen feleségül vennie a barátnőjét, mert az minél előbb gyereket szeretne.

5. A házasság túl sok változással és kompromisszummal jár. A pasik nagy része szereti a szabadságot, amikor a hobbijával foglalkozhat, és amikor csak kedve tartja, kimaradhat éjszakára. Csak akkor kívánnak extra felelősséget a nyakukba venni, amikor már kiélték magukat.

6. A férfiak a tökéletes lelki társra várnak. Azt a nőt keresik, aki olyannak fogadja el őket, amilyenek. Nem akarnak valaki mellett megállapodni, aki csak a második legjobb.

7. Egyre enyhébb a társadalmi nyomás. A fiatal férfiak manapság egyre kevesebb vallási, társadalmi vagy kulturális hatással néznek szembe. Sőt még a szüleik sem sürgetik őket - talán csak időnként megemlítik, hogy mennyire szeretnének unokát.

8. A férfiak nem akarnak gyereket nevelő nővel összeházasodni. Nem kívánnak versengeni a gyerekek biológiai apjával.

9. Először otthont szeretnének, csak azután feleséget. A férfiak nagy többsége előbb biztos egzisztenciát akar, csak azután érzi magát felkészültnek a házasságra. Ez pedig azzal jár együtt, hogy amíg megteremti magának az anyagi hátteret, addig nincs helye az életében egy feleségnek.

10. Addig akarják élvezni az agglegényéletet, ameddig csak lehet. A férfiak félnek feladni az agglegénységgel együtt járó előnyöket, és azt, hogy csak saját magukért felelősek. Ráadásul minél tovább élnek egyedül, annál nehezebben állnak át.

Bár a kutatás erről nem ír, az okok valószínűleg ugyanazok lehetnek a fiatal nők esetében is. A nők az esetek nagy részében ugyanúgy a tökéletes társra vágynak, ugyanúgy szeretnék kiélvezni az életet, karriert és egzisztenciális biztonságot teremteni maguknak, mint a férfiak.

Forrás: www.ujszo.com

Nincsenek megjegyzések: