Az FM Sajtóiroda tájékoztatója alapján a vásárlói tudatosság erősödésével egyre nagyobb a társadalmi igény a jó
minőségű élelmiszerek, így a sütőipari termékek iránt is. Ennek szem
előtt tartásával - figyelemmel a magyar szokásokra és vásárlói
elvárásokra - újult meg néhány hónapja a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és
cukrászipari termékek lapjai.
A Magyar Élelmiszerkönyv Sütőipari termékek előírásainak célja, hogy a
mindannyiunk asztalára jó minőségű és biztonságos termékek - kenyerek
és péksütemények – kerüljenek, ezért az előírás számos új kenyérfajtát
von szabályozás alá. Ezek az új termékek az egészséges táplálkozás
igényeinek megfelelő összetételű termékek, mint például a Graham kenyér,
a Teljes kiőrlésű kenyér, a Tönkölybúza kenyér, a Kukoricás kenyér, és a
megújult összetételű Búzakenyér, Rozsos kenyér, Rozskenyér.
A Magyar Élelmiszerkönyv kézműves irányelve az előállítás módjára határoz meg kritériumokat. Miután a vásárlók elvárják a jobb terméket a kézműves termékek
esetén is, fontos szerepe van annak, hogy a kiemelt
figyelmet fordítsanak a kézműves technológiával előállított termékekre.
Az előrecsomagolt élelmiszereknél - néhány kivételtől eltekintve -
2016. december 13-ától kötelező lesz a tápértékjelölés, amelynek nagy
szerepe van az egészséges táplálkozásban. Az elhízás napjainkban ugyanis
komoly kihívást jelent, hiszen Magyarországon a felnőtt lakosság több
mint 60%-a túlsúlyos vagy elhízott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése