Oldalak

2009. december 25., péntek

Könyvespolc

-Tamás E.: Biokertészkedés (olvass.hu)
-BalázsK. – Vörös G.: Kertészek növényvédelmi naptára
(olvass.hu)
-Gazdálkodói kézikönyv – FVM-MVH-MgSzH Közös kiadvány.
A kézikönyv a kölcsönös megfeleltetés szakmai követelmény rendszerét ismerteti.
A kiadványban leírtak a gazdálkodás során kötelezően betartandóak, ezért ennek tanulmányozása a termelők részéről kiemelten javasolt. (letölthető: a www.f-m.hu honlap/hírek oldaláról)
-Dr. Ocskó Z.-Dr. Erdős Gy.-Dr. Molnár J. : Növényvédő szerek, termésnövelő anyagok I-II.
A korábbi években napvilágot látott kiadványokhoz hasonlóan jelent meg 2009-ben is az engedélyezett növényvédő szerek és termésnövelő anyagok fontosabb adatait tartalmazó szakkönyv. Ezt a hasznos kiadványt egyaránt ajánljuk a termelőknek és a növényvédelemben dolgozó szakembereknek.
-MVH Nyomtatványok – Az elektronikus kiadvány (38 oldal) 19 féle adatközlési és jelentési formanyomtatványt tartalmaz, amelyek a termelők mindennapi munkájához szükségesek. Nem kell az MVH honlap különböző rovataiban keresgélnie a termelőnek, mivel az egyes formanyomtatványok a kiadványból közvetlenül letölthetőek. A kiadvány a partnergazdaságok részére ingyenes. Tervbe vettem, hogy a kiadvány féléves/éves szinten történő kiegészítését, frissítését.
- GAZDA Praktikum I. rész – Az elmúlt másfél évtized szaktanácsadói tevékenységét bemutató válogatás. Az elektronikus kiadvány a partnergazdaságok részére ingyenes.
Tervbe vettem egyéb jellegű, növénytermesztési, állattenyésztési és ökonómiai, gazdálkodási kérdésekkel foglalkozó újabb kiadványok, elektronikus formában történő elkészítését is a következő időszakban. Javaslataikat, észrevételeiket köszönettel veszem és igyekszem a tanácsadói tájékoztató munka során hasznosítani.
-S e g é d l e t (MVH pályázatok értelmezése, monitoring jelentések, tájékoztatók) Az elektronikus kiadvány a partnergazdaságok részére ingyenes. A fenti anyagnak elkészült egy röviditett változata, amely csak a III.-as tengely négy intézkedéseivel ( Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése jogcím, Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcím, Falumegújítás- és fejlesztésre igénybe vehető támogatások jogcím, valamint a Vidéki örökség megőrzése jogcím) kapcsolatban feltett leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat taglalja 74. oldalon. Érdeklődő termelők, vállalkozások és egyéb szervezetek a GAZDA Praktikum I., és a S e g é d l e t bármelyik változatát a www.farminfo.hu honlap “Térítéses Hírlevelek” használati útmutatójában leírtak alapján rendelhetik meg.

Nincsenek megjegyzések: