Oldalak

2011. február 19., szombat

Könyvajánló...

Szabó Ferenc: Állattenyésztéstan
Neves szerzőgárda (15 fő oktató, kutató) által összeállított mű a BSc szintű képzésben, a mezőgazdasági szakokon résztvevők számára írt tankönyv. Általános állattenyésztési ismeretek taglalása mellett a fontosabb haszonállatok tartásának, tenyésztésének, hasznosításának, termék-előállításnak és a termékeknek az áttekintésére vállalkozik a mű.

Dr. Böő István: Gazdasági állataink védelmében
A könyv a termék-előállítás mindenhatóságát tagadva az állatok védelmére hívja fel a figyelmet. Az EU-ban elfogadott állatvédelmi törvények vezérgondolata az állatvédelem "tízparancsolatába" belesűríthető. A kényelmes tartáskörülmények, etetés, itatás, mozgásigény kielégítése, természetes viselkedés lehetőségének biztosítása és még sok egyéb kérdéskör tartozik a fogalomrendszerhez. Érdekes, várhatóan sok vitát kiváltó könyv próbálja meg ütköztetni az eltérő álláspontokat.

Dr. Nagy Nándor: Az állattenyésztés alapjai
Az állatenyésztés szinte forradalmasította az immuno- és biokémiai genetika, a citológia, ökológiai genetika, az állattenyésztési biotechnológia szemléletben hozott alapvető változást, s hogy felismerték a géntartalékok megőrzésének jelentőségét és egyre elfogadottabb a környezetbarát gazdálkodás. A tudományok kiválóságai fogtak össze, hogy az állattenyésztés mai ismereteinek szintézisét nyújtsák át az olvasónak.

Nincsenek megjegyzések: