Már mintegy 200 termelői piac működik
Magyarországon annak eredményeként, hogy a kormány két éve
megkönnyítette a piacok nyitását A kormány azért könnyítette a nyitást, mert a termelői
piac a vidéknek munkahelyet, a termelőnek megélhetést, a vásárlónak
pedig jó minőségű magyar árut jelent, így mindenki jól jár.
A kistermelők száma 2010 óta
megduplázódott Magyarországon, és most mintegy 10 ezer kistermelőt
tartanak nyilván az országban.
A magyar zöldség- és
gyümölcsfogyasztás növelését a kormány nemcsak a termelői piacok még
népszerűbbé tételével szeretné ösztönözni, hanem a kisiskolásoknak szóló
"Tegyél, egyél, vegyél az egészségedért" elnevezésű kampánnyal is.
Egyre nagyobb a helyben megtermelt áruk aránya a
közétkeztetésben. Bevezették a Magyar termék védjegyet, s a szakemberek
mindent megtesznek azért, hogy a belföldi előállítású élelmiszerek
aránya és mennyisége folyamatosan emelkedjen a a boltokban.
A kormány egy éve fogadta el az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát,
hiszen a kockázatok csökkentése minden magyar ember érdeke. Az Nemzeti
Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemcsak ellenőriz és büntet,
hanem partnere is kíván lenni a termelőknek, a feldolgozóknak, a
kereskedőknek és fogyasztóknak is az élelmiszerbiztonság javításában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése