Az agroökológia a természet és ember alkotta rendszerek közti
kölcsönhatás alapján igyekszik optimalizálni az élelmiszertermelés
szempontjából fontos ökoszisztéma szolgáltatásokat. Ide tartozik többek
között a tápanyagkörforgás, a betegségek és kártevők kezelése, a talaj-
és vízmegőrzés vagy a szén-dioxid elnyelés.
A környezetbarát élelmiszerellátó rendszerek kialakításához az agroökológia újfajta utat jelenthet az élelmiszer előállítására, sőt, annak elosztására és fogyasztására. A szimpózium lehetőséget teremt a tudáscserére és együttműködések, új megoldások kialakítására.
A környezetbarát élelmiszerellátó rendszerek kialakításához az agroökológia újfajta utat jelenthet az élelmiszer előállítására, sőt, annak elosztására és fogyasztására. A szimpózium lehetőséget teremt a tudáscserére és együttműködések, új megoldások kialakítására.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése