A mű célja, hogy a
teljes értékű, egészséges baromfihús- és tojástermelés lehetőségeit adja át
azoknak, akik az ökológiai baromfitartással kívánnak foglalkozni.
Mihók Sándor: Tyúk, gyöngytyúk, pulyka, kacsa, pézsmaréce, lúd
A kötet a tyúk,
gyöngytyúk, pulyka, kacsa, pézsmaréce és a lúd fajtáit mutatja be, azonos elvek
alapján, egységes szerkezetben. Származásukon, eredetükön kívül megismertet a
fajok és fajták értékmérő tulajdonságaival is.
Bogenfürstn Ferenc:
Kacsák
A Kacsák című
kézikönyv a teljesség igényével íródott. A házikacsa származását, fajtáit,
tojás- és hústermelését, takarmányozását valamint tenyésztését mindenki számára
közérthetően mutatja be a szerző.
Dr. Gippert Tibor - Kőrösiné Dr.
Molnár Andrea: A baromfi takarmányozása intenzív és
szabadtartásban
Elsősorban az
árutermeléssel foglalkozó, belterjes baromfitartást művelő kezdő és gyakorlott
baromfitartók, takarmánygyártók tudását kívánjuk bővíteni, de alapismereteket
szeretnénk nyújtani az újszerű, alternatív, szabadtartással foglalkozó
termelőknek, valamint a hagyományos baromfitartóknak.
Szabó András, Karácsonyi Dezső:
A strucc tartásának, tenyésztésének alapelvei
Az egzotikumok
világába tartozó állat a magyar természeti viszonyok között is jól érzi magát. A
sturcc tartásáról szóló szakmai anyag az első magyar nyelven megjelent komolyabb
kiadvány, ami a tenyésztők gyakorlati munkáját segíti.
Beata & Leopold Peitz:
Tyúktartás
Akkor lesz szép
baromfiudvarunk, ha a tyúkok igényeit ki tudjuk elégíteni, van kényelmes,
ülőrúddal, tojófészkekkel ellátott istállójuk, kifutójuk, homokfürdőre alkalmas
területük, és elegendő, vitaminokban gazdag takarmányuk, friss ivóvizük és
kellemes kapirgálóhelyük, de észrevesszük azt is, ha valamelyikkel baj van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése