2016-ban megújult a Magyar Élelmiszerkönyv húskészítményekről szóló
előírása, amelyben a kor követelményeinek megfelelően középpontba került
az élelmiszerek minősége és a fogyasztók korrekt tájékoztatása – mondta
Czerván György a „Húsmíves mesterség Magyarországon” című kiállítás
megnyitóján a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
Külön ki kell emelni közülük a Csabai kolbászt, a Pick és Herz
téliszalámikat, a Debreceni páros kolbászt vagy a Gyulai kolbászt.
A kiállításon a húsmíves mesterség sajátos világát, a kezdetleges, majd
egyre tökéletesebbé váló munkaeszközeit, a céhes ipar szigorú
szabályrendszerének dokumentumait, a mesterségbeli tudást bizonyító
előkelő okleveleket és neves műalkotásokat tekinthetik meg az
érdeklődők.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése