Oldalak

2016. szeptember 21., szerda

Húsmíves mesterség

2016-ban megújult a Magyar Élelmiszerkönyv húskészítményekről szóló előírása, amelyben a kor követelményeinek megfelelően középpontba került az élelmiszerek minősége és a fogyasztók korrekt tájékoztatása – mondta Czerván György a „Húsmíves mesterség Magyarországon” című kiállítás megnyitóján a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
Külön ki kell emelni közülük a Csabai kolbászt, a Pick és Herz téliszalámikat, a Debreceni páros kolbászt vagy a Gyulai kolbászt.
A kiállításon a húsmíves mesterség sajátos világát, a kezdetleges, majd egyre tökéletesebbé váló munkaeszközeit, a céhes ipar szigorú szabályrendszerének dokumentumait, a mesterségbeli tudást bizonyító előkelő okleveleket és neves műalkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések: