Húsmíves mesterség
Külön ki kell emelni közülük a Csabai kolbászt, a Pick és Herz téliszalámikat, a Debreceni páros kolbászt vagy a Gyulai kolbászt.
A kiállításon a húsmíves mesterség sajátos világát, a kezdetleges, majd egyre tökéletesebbé váló munkaeszközeit, a céhes ipar szigorú szabályrendszerének dokumentumait, a mesterségbeli tudást bizonyító előkelő okleveleket és neves műalkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők.
GMO-mentes élelmiszerek
A jelölés használatához a
termék előállítójának biztosítania és igazolnia kell, hogy az összetevők
nem tartalmaznak GMO-t. Állati eredetű termékeknél azt is, hogy az
állatok GMO-mentes etetése az élelmiszerláncban nyomonkövethető.
Változott az ebtenyésztési szabályozás
A Magyar Közlöny legutóbbi számában közzétett, hétfőtől hatályos rendelet értelmében magyar ebfajtának minősül a drótszőrű magyar vizsla, az erdélyi kopó, a komondor, a kuvasz, a magyar agár, a mudi, a puli, a pumi, és a rövidszőrű magyar vizsla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése