Csökkenthető a súlygyarapodás és az elhízás kockázata a dió- és a
mogyorófélék rendszeres fogyasztásával. Egy tanulmányban több mint 370
ezer ember táplálkozási szokásait vizsgálták kutatók, és tapasztalataik
szerint azok a résztvevők, akik több dió- és mogyorófélét fogyasztottak,
kevesebbet híztak, mint a dió- és mogyoróféléktől tartózkodó társaik.
Az eredmények alapján a kutatók azt javasolják, hogy az emberek
fogyasszanak gyakrabban dió- és mogyorófélét, mivel rengeteg energiát
adnak, jó zsírokat tartalmaznak, megfelelő a fehérjetartalmuk és tele
vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.
Biztosan nem hízik el, aki sok diót és mogyorót eszik: Csökkentik a súlygyarapodás kockázatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése