2018. március 30., péntek
A gyorsfagyasztott zöldségek veszélyei
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a
fogyasztók, a közétkeztetők és a vendéglátók figyelmét, hogy az Európai
Unió öt tagállamát érintő Listeria monocytogenes járvány lehetséges
forrása a gyorsfagyasztott kukorica. A fertőzésveszély megszüntethető, ha a gyorsfagyasztott zöldségeket
hőkezelést követően fogyasztják el, ezért a Nébih felhívja a vásárlók, a
közétkeztetők és a vendéglátók figyelmét, hogy ezeket a termékeket
minden esetben főzzék meg! A biztonságos előkészítés érdekében a
gyorsfagyasztott zöldségeket percekig minimum 75˚C fokon kell tartani,
azaz 2-3 percig szükséges forralni ahhoz, hogy a szemek közepe is elérje
ezt a kritikus hőmérsékletet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése