2018. augusztus 21., kedd
A sütőipari termékek költség- és jövedelemvizsgálata
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet
elkészítette „A jelentősebb forgalmú sütőipari termékek költség- és jövedelemvizsgálata” című tanulmányát.A sütőiparban alapvető problémát jelent, hogy a termelési költségek
folyamatosan változnak, növekednek. A cégek árbevételének jelentős
részét (kb. 60%) a fehér és félbarna kenyér, a vizes zsemle és kifli
teszi ki, amely termékek gyártása és a kereskedelmi láncok felé történő
átadása veszteséget eredményez a cégek számára. Fontos megállapítás, hogy az értékesítési árak alakulása nincs
összhangban az önköltséggel, tehát nem elegendő a termelési költség
fedezésére. (f: agroinform.hu)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése