2018. szeptember 2., vasárnap
A kertészeti ágazat szerepe
Magyarországon mintegy 82 ezer hektáron termesztenek zöldséget, ebből
2017-ben körülbelül 3400 hektáron folyt hajtatott zöldségtermesztés. A
hajtatott zöldségek közül paprikát 1550 hektáron, káposztaféléket 640
hektáron, paradicsomot 370 hektáron, salátaféléket 350 hektáron, uborkát
110 hektáron termelnek. Az Európai Unió napi átlagos fejenkénti zöldség- és gyümölcsfogyasztása
még nem éri el a WHO által ajánlott 400 grammos napi értéket, de a
növekedés biztató. Magyarországon átlagosan ennek alig több mint felét
eszik meg az emberek. Az egészséges táplálkozás iránti növekvő igény
miatt azonban várható, hogy egyre keresettebbek lesznek a hazai,
biztonságos előállítású élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése