Oldalak

2021. május 21., péntek

Szociális szövetkezetek fejlesztése

A szociális szövetkezetek további fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Belügyminisztérium, a Széchenyi István Egyetem és a Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. - közölte a Digitális Termelői Piac (DTP) programjának kidolgozója és működtetője, a Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar kormány biztosított forrást a DTP kidolgozására, amelyben az egyetem és a nonprofit társaság online termelői piacteret, kapcsolódó logisztikai és minőségbiztosítási szolgáltatásokat, valamint edukációs programokat dolgoz ki és működtet.
    A szociális szövetkezetek a helyi foglalkoztatás fejlesztésével egyebek között mezőgazdasági és kézműves termékeket állítanak elő a helyi piacokra, helyi megrendelők részére, illetve szolgáltatásokat nyújtanak a helyi kereslet alapján. A szövetkezetek a piacra jutásban, a vevői igények megismerésében és a piaci igényeknek megfelelő termékek fejlesztésében szakmai együttműködések kialakításában érdekeltek.  
    A Digitális Termelői Piac az együttműködés értelmében logisztikai szolgáltatással, nyomon követéssel, élelmiszerek szállítására alkalmas infrastruktúrával biztosítja a szociális szövetkezetek és a fogyasztók közötti árumozgást, raktározást. Minőségbiztosítási rendszerrel járul hozzá a termeléstől a vevő részére történő átadásig az élelmiszerek nyomon követéséhez, minőség ellenőrzéséhez.
    A DTP a kereskedelmi adatok elemzésével, a fogyasztói igények feltárásával segíti a szociális szövetkezetek termékfejlesztését. A vevők és a szociális szövetkezetek, illetve azok hálózatai közötti kapcsolat menedzselésével, hosszú távú szerződések létrehozása érdekében tevékenykedik. Tételes kereskedelmi javaslatokat dolgoz ki a szociális szövetkezetek árualapjának a Digitális Termelői Piac kereskedelmi felületén történő megjelenítésére. (F:mti)

Nincsenek megjegyzések: