Tizenkét borászat részvételével és számos programmal, többek között dűlő- és pincetúrákkal, kóstolókkal, koncertekkel rendezik meg idén a Bor, mámor, Bénye gasztrokulturális fesztivált augusztus 12. és 15. között a Tokaj-hegyaljai Erdőbényén.
A
2009-ben még csak hat borászattal indult eseménysorozatot 2010 óta
szervezi a Bor, Mámor, Bénye Egyesület, a pandémiás helyzet miatt
rendhagyó évnek számító 2020 kivételével. A mára négynapossá dagadó
fesztiválon a falu borászatai ismét nyitott ajtóval várják a látogatókat
- közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint
már a rendezvénysorozat első napján érdemes ellátogatni Erdőbényére,
mert a korán érkezők dűlőtúrán, ázsiai borvacsorán, grillpartin vehetnek
részt, miközben moldvai népzenét is hallgathatnak. Pénteken többek
között tematikus hárslevelű-kóstolóval, pincelabirintusos bortúrával,
presszópunkkal, "pajzán mesékkel", majd újabb koncertekkel folytatódik a
fesztivál.
Szombaton több borászat is készül pezsgős reggelivel,
majd wartburgos dűlőtúra, építészeti séta, aszúkóstoló, muzeális borok
kóstolója, irodalmi felolvasás, kádárbemutató, élményfestés,
gyerekjátékok és meseelőadások szerepelnek a programban. Vasárnap
hagyományosan borvásár zárja a rendezvényt.
A kulináris
élményeket többségében környékbeli egységek biztosítják: nyitva tart a
Kúria Bisztró, érkezik az encsi Anyukám Mondta étterem, Miskolcról A
Leves és a Borsod Burger, lesznek Hegyaljai Tapaszok; specialty kávéval
készül a miskolci Jam, a Bab és Víz, valamint az egri Kappu, illetve
számos pince saját házikoszttal látja vendégül az érkezőket.
Azok
számára, akik nem szeretnének ingázni, de már nem találtak a faluban
szállást, ismét megnyitják a kempinget, a távolabbról érkezőknek pedig
külön buszjáratot indítanak.
Az eseménysorozat részletes programja a https://bormamorbenye.hu honlapon érhető el.(F:mti)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése