Oldalak

2025. április 27., vasárnap

A citrom héja...

  
 

A citrom héjában rejlő csodálatos anyag felfedezéséért
  Szent-Györgyi Albert 1941-ben  Nobel-díjat kapott.

   Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne!
   Pedig  tele torokból kéne  ezt a világ felé kiáltanunk !!!

   Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az
   egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.

   Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne
   menjen pocsékba?

   Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő
   rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis
   reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
   élelmiszereidre.

   Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a
   levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a
   halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit
   valaha kóstoltál.

   Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a
   megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?

   Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a
   citrom leve.

Nincsenek megjegyzések: