A citrom
héjában rejlő
csodálatos
anyag
felfedezéséért
Szent-Györgyi
Albert
1941-ben
Nobel-díjat
kapott.
Mi,
magyarok sem
igen tudjuk
ezt, mert nem
beszélnek róla
azok, akiknek
kéne!
Pedig tele
torokból kéne
ezt a világ
felé
kiáltanunk !!!
Nagyon sok
olyan
vendéglátós
(étterem,
kávézó)
szakember van,
aki az
egész
citromot
felhasználja
és abból nem
pocsékol el
semmit.
Hogyan
lehet a teljes
citromot úgy
felhasználni,
hogy abból
semmi ne
menjen
pocsékba?
Egyszerű...
tegyél egy
"jól
megmosott"
citromot a
hűtőgép
mélyhűtő
rekeszébe.
Ha már
megfagyott a
citrom, akkor
dolgozd fel,
vagyis
reszeld le
az egészet
(annak
lehámozása
nélkül) és azt
szórd rá az
élelmiszereidre.
Szórhatsz
belőle a
whisky-be, a
borba, a
salátára, a
fagylaltra, a
levesre, a
tésztára, a
spagetti
szószra, a
rizsre, a
sushira, de a
halétre is.
Az ételeid íze
a vártnál
csodálatosabb
lesz, mint
amit
valaha
kóstoltál.
Mi lehet a
teljes citrom
felhasználásának
nagy előnye,
ha nem a
megelőzés
és az, hogy új
ízeket adjál
az ételeidnek?
Nos, a
citrom héja
5-10-szer több
vitamint
tartalmaz,
mint maga a
citrom
leve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése