Oldalak

2025. április 27., vasárnap

A só...

 

A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Só és víz nélkül nem létezhetünk. Akkor miért mondják azt, hogy a só egészségtelen? Az őstenger mind a 84 természetes elemet tartalmazta, ugyanez található meg az őstengerek mélyén feltárt sóbányákban is. Viszont ami az asztalunkra kerül, az étkezési só már csak nátrium-kloridot tartalmaz. Ezt a szervezetünk nem természetes anyagként azonosítja és védekezik ellene.

A konyhasó túlzott mértékű fogyasztásának következményei lehetnek az ödéma, a cellulitisz, az artritis, a köszvény, a korai ráncosodás. A hozzáadott jód és fluor csak fokozza a romboló hatását.

5 érdekes információ:
- az emberi testnek több mint 70%-a víz;
- az emberi agy 90%-a víz;
- a könny és a vér 1%-os sóoldat (ez megegyezik az őstenger só-koncentrációjával);
- a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat;
- só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására.

Nincsenek megjegyzések: