2018. május 5., szombat
Együnk több gombát
Az éves 1-1,5 kg-os személyenkénti gombafogyasztás duplája lenne az
ideális, amihez a hazai csiperke- és laskagomba-termesztés kiváló alapul
szolgál. Hazánkban a két legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke- és a
laskagomba. A magas ásványianyag- és vitamintartalmú, értékes fehérjéket
és zsírsavakat tartalmazó gombafélék itthon inkább ősszel-télen
keresettek, pedig az év további időszakában is érdemes őket felvenni a
változatos étrend alapanyagai közé. Látható tehát, hogy jelentős
tartalékok vannak még a hazai fogyasztás növekedésében, amit a NAK az
elmúlt évben elindított gombafogyasztást ösztönző promóciós programjával és ez évtől egy – európai uniós támogatású – promóciós programmal is támogat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése