2021. február 12., péntek
Cukorfogyasztás...
A köznyelvben cukor alatt többnyire a kémiában mono- és diszacharidnak nevezett szénhidrátok kristályait értjük. Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből több termék készül, például a kristálycukor, porcukor, kockacukor, illetve különböző édességek
tartalmazhatják. Európában a répacukor előállítása a legolcsóbb, ezért
ez a legelterjedtebb. Melegebb éghajlatú területeken a nádcukor az
elterjedt, amit cukornádból állítanak elő, illetve ismert még a
juharcukor, amit északi országokban a juharfa
nedvéből nyernek. Kémiailag mindhárom cukorfajta teljesen egyforma,
csupán a kiindulási növényekből a gyártás során megmaradó
szennyezőanyagok okozzák a különbségeket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése