
Véleménye szerint a magyar termelők csak a minőségi áru előállításával lehetnek
versenyképesek a kisebb és nagyobb piacokon egyaránt. Ehhez pedig
technikai, technológiai fejlesztésekre van szükség az ágazatban működő
sok gazdálkodónál, gazdaságban.
Ezért 2022-ig mintegy 160-180
milliárd forintos fejlesztési forrásra van szükség ahhoz, hogy a magyar
termékek versenyképesek legyenek az európai és a világpiacon egyaránt.
Ahhoz, hogy a
magyar termékek piacképesebbek legyenek, növelni kell a termékek
feldolgozottsági szintjét, azokat nagyobb hozzáadott-értékkel kell
előállítani, piacra vinni. Ehhez adhat segítséget az a kormány által
bejelentett fejlesztési forrás, amelynek keretében mintegy 300 milliárd
forintot szánnak a magyar élelmiszeripar fejlesztésére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése