Magyarországon háztartásonként évente
átlagosan mintegy száz kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki - mondta a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke. Cseh
Balázs közlése szerint Magyarországon évente összesen 1,8 millió tonna
élelmiszert dobnak ki, ebből 400 ezer tonna a lakossági
élelmiszerpazarlás. A szakember szerint ezen odafigyeléssel - például
bevásárlólista készítésével, a megmaradt alapanyagok ételkészítéshez
való felhasználásával, illetve az alapanyagok, készételek
lefagyasztásával - lehetne csökkenteni. Az elnök arra is kitért, hogy sajnálatos módon az
élelmiszer pazarlásban az elmúlt években nem történt jelentős változás. Az egyesület jelenleg nagyjából száz vállalattal
dolgozik együtt. Ennek nyomán tavaly mintegy 1500 tonna élelmiszert
juttattak el a rászorulóknak, nagyjából 1,5 milliárd forint értékben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése