A Dán Műszaki Egyetem kutatói, más kutatóhelyekkel együttműködve egy
olyan eljárást fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi a pillangós
növényekből és fűfélékből kivont fehérjék emberi táplálkozásban való
hasznosítását. Az ilyen növények fehérjéinek aminosav összetétele nagyon közel áll
a szójában és tojásban található fehérjékéhez. Ugyanakkor a
pillangósokból történő fehérjeelőállítás környezetterhelése (ökológiai
lábnyoma) jóval kisebb, mint az utóbb említett termékeké – írja a dtu.dk. Elsőre vad ötletnek tűnik a takarmánynövények fogyasztása, de ha a
salátában vagy spenótban lévő fehérjét elfogadjuk táplálékul, akkor
miért ne fogadnánk el ugyanazt más növényekből kivonva? F: https://www.agroinform.hu/gazdaelet/takarmanyfelek-is-hasznalhatok-emberi-taplalkozasra-35691-001https://www.agroinform.hu/gazdaelet/takarmanyfelek-is-hasznalhatok-emberi-taplalkozasra-35691-001
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése