2019. március 18., hétfő
A csipkebogyó
A csipkebogyó C-vitamin-tartalma egyedülállóan magas: 100 gramm 
szárított bogyóban 1700–2000 milligramm található. Viszonylag sok 
gyógykeverékben használják a szervezet ellenálló képességének 
erősítésére, meghűlések kezelésére. Elismerésre méltó mennyiségben 
találunk benne A-, B-, D-, K-, E- és P-vitaminokat. Antioxidáns hatású 
flavonoidjai lassíthatják az öregedési folyamatokat, és hatásosak 
lehetnek a rák betegség megelőzésében. Gazdag nyomelemekben és ásványi 
anyagokban. Említhető a magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, szelén-, 
valamint cinktartalma. Pektin és karotinoid is található benne, ezek 
étrendünk fontos kiegészítői. Részletek: http://magyarmezogazdasag.hu/2019/03/15/csipkebogyo-egy-igazi-csoda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése