Oldalak

2020. március 20., péntek

Növényi kivonatok

Bizonyos növénybetegségekről több mint ezer éves írásos emlékeink vannak, de ahogy a változtak a körülmények, úgy jelentek meg további patogének is. A középkorban a kolostorkertekben a gyógyító növényeket csak herbáknak hívták, ugyanis erős illatanyaguknak köszönhetően ezek távol tartottak bizonyos kártevőket. A legerősebbeknek a minél nagyobb illatanyagú növényeket tartották. A természeti népek empirikus úton már akkortájt rájöttek, hogy egyes gyógy-, valamint fűszernövényeknek antimikrobiális hatásuk van. Például főleg ázsiai népcsoportoknál, sőt őseinknél bizonyos növényekkel való pácolással, valamint bedörzsöléssel tartósították a húsokat. Az ökológiai gazdálkodásban, de akár a hagyományos termesztési rendszerekben egyre népszerűbbé válnak bizonyos növényi kivonatok.
https://mezohir.hu/hir/ot-noveny-kivonata-atuto-novenyvedelmi-hatassal

Nincsenek megjegyzések: