A Badacsonyi borvidék harminchat pincészete, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón április 22-én a budapesti New York Palotában.
A
borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás
szimbólumaként létrejött seregszemlét immár tizenkettedik alkalommal
rendezik meg a New York Palotában - emlékeztettek az MTI-hez eljuttatott
közleményükben a szervezők.
A Badacsonyi Turisztikai és Borút
Egyesület koordinálásával, a badacsonyi borászok aktív közreműködésével
megrendezendő eseményen a Badacsonyi borvidék összes fontosabb
termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a
Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy és a
Csobánc ismert és feltörekvő pincészetei.
A kóstolón részt vevő,
csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül,
amelyeket közös előkóstolón választottak ki.
A badacsonyi borok
iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a
Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens,
szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb
borokhoz Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel
Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.
A rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben április 21. éjfélig online vásárolhatók jegyek a www.kostolo.badacsony.com weboldalon, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség - áll a közleményben.(F:MTI)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése