A rózsa fondant krém (csokoládéval bevont rózsa ízesítésű fondant, gyakran kandírozott rózsaszirmokkal díszítve) hagyományos angol cukrászkészítmény ami számos gyártótól elérhető az Egyesült Királyságban.
A rózsák mérete, illata, íze igen változatos. A régi nemesítések (Rosa rugosa) virágai ízesebbek. Ízük lehet parfümös, emlékeztethet a zöld almáéra és szamócáéra. Amikor a szirmokat szedjük, távolítsuk el az alsó, fehéres részt! Édességeket, desszerteket, salátákat ízesíthetünk velük. A kandírozott rózsasziromhoz bármilyen illatos és főként permetezetlen rózsafajta megfelelő. A szirmokat egyenként ecseteljük be egy tojás nem habosra összekevert fehérjével, majd hintsük be porcukorral, és végül hagyjuk száradni.
Japán kávékülönlegesség a shiroibara: a kávé tetejére ehető, apróra tördelt fehér és piros rózsaszirmot szórnak.
Az örök rózsa úgy készül, hogy egy különleges eljárás során a rózsát tartósítják és egy búra alá helyezik, amelynek következtében a virág nem válik művirággá, de évekig megőrzi szépségét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése