Az ételek ízesítése céljára szánt gyógynövények
felhasználása már régóta népszerű a világon, hiszen azok levelei és
magjai adnak ízt az ételeknek, míg a növények sejtjeiben található
olajok megadják az aromát. Az íz kiszabadulása érdekében a sejtfalakat
fel kell törni, ami aprítással vagy őrléssel érhető el. Természetjárás
közben ti is találkozhattok akár szedhető növényekkel, de sokan termesztitek is őket otthonotokban, kertetekben. F: https://www.agroinform.hu/hazikert/tippek-a-gyogynovenyek-szakszeru-szedesehez-es-tartositasahoz-fuszer-64195-001
2023. május 25., csütörtök
Gyógynövény szedés,tartósítás
Természetes, de egyben egészséges ízeket szeretnétek az
ételeitekben? A gyógy- és fűszernövények választása tökéletes lehet erre
a célra. A megfelelő szárítási és tárolási módszerrel pedig azt is biztosítani tudjátok, hogy a gyógynövényeitek aromája és íze hosszú ideig megmaradjon.
Címkék:
étel,
gyógynövények,
ízesítés,
levél,
mag,
szárítás,
szedés,
tárolás,
tartósítás,
természet
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése