2025. január 18., szombat
A savanyú káposzta...
A savanyú káposzta nemcsak ízletes alapanyaga számos magyar ételnek, hanem igazi vitaminbomba is, amely jótékony hatással van az immunrendszerre és a bélrendszer működésére.
A savanyú káposzta évszázadok óta kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Nemcsak ételeinket gazdagítja ízével, hanem a szervezetünk egészségére is rendkívül kedvező hatású. Magas C-vitamin-tartalma miatt már James Cook hajóskapitány is használta, hogy a legénység körében megelőzze a skorbutot. Emellett gazdag B1-vitaminban, niacinban, karotinban, valamint ásványi anyagokban, mint foszfor, kalcium, kálium, magnézium és nátrium - hívja fel a figyelmet a Webbeteg cikke.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése